Shoppegalleri: 20 nye lamper til hjemmet

Foto: Chris Tonnesen // Styling: Stine Langvad

Er din bolig udstyret med de helt rigtige lamper og nok af dem? Vintermånederne er den tid på året, hvor vi for alvor får øjnene op for, hvor i boligen, der mangler lys.

De mørke eftermiddage og de mange timer inden døre efterlader særligt hjørner og kroge i mørke, hvis valget og antallet af lamper ikke er velovervejet. Det er derfor et godt tidspunkt at genoverveje om din bolig har brug for flere lamper.

Læs også: 10 karakterfulde lamper til dit bord

Her har vi samlet 5 gode råd til valg af lamper samt 20 lampe-nyheder, som vi selv sukker efter at lyse vores bolig op med.

5 gode råd til valg af lamper:
 

  • Gør dig klart, hvilket behov den lampe, du er på udkig efter, skal opfylde; skal lampen bruges som læselys og dermed kunne drejes og justeres, eller er der blot brug for en lille bordlampe til at lyse op og skabe hygge i en mørk krog? Lige meget, hvor fint et design er, bliver du næppe glad for en lampe, der ikke opfylder det behov for belysning, som du reelt har.

 

  • Vær opmærksom på placeringen af dine lamper før du installerer dem. Det er vigtigt, at lamperne ikke blænder, og det er derfor en god idé at prøve dig lidt frem med placeringen inden du endeligt sætter en lampe op. Test om lampen blænder fra vinkler, du typisk befinder dig i. Har du børn, så overvej om lampen blænder fra den vinkel, de ser lampen fra. Sørg også for at placere dine lamper, så de ikke skaber genskin i TV og computerskærm. 

 

  • Tænk over at skabe variation i rummet ved at vælge forskellige typer lamper som pendler, bordlamper og gulvlamper. På den måde sikrer du, at udtrykket ikke bliver kedeligt og ensformigt, og du sørger for, at lyskilderne fordeles i forskellige højder.

     

  • Til generel oplysning af et rum er det en god idé at vælge diffust lys, da det er rarest at se på fra alle vinkler og spreder lyset bedre end lamper med ugennemsigtige skærme. Diffust lys er det lys, der stammer fra lamper, som har lyse eller gennemsigtige skærme.

 

  • Vær opmærksom på lysets farvetemperatur, da det ikke er lige hensigtsmæssigt at benytte den samme farvetemperatur i alle rum. Farvetemperatur måles i enheden Kelvin, som forkortes K, og kan aflæses på pærers emballage. Vælg en høj farvetemperatur (3500-4500 K) i de rum, hvor du skal lave praktiske ting, så som i køkkenet. Og gå efter en lav farvetemperatur (under 3000 K) i områder, hvor du skal slappe af og finde ro om aftenen, eksempelvi i stuen.

 

Klik dig gennem galleriet for at se vores bud på de stærkeste lampe-nyheder.
 

Nye lamper

 

Relaterede artikler