Udstilling Tivoli gør dig klogere på dansk designhistorie

Foto: Tivoli og Louis Poulsen

Fra den 1. februar 2019 kan alle designinteresserede blive klogere på Poul Henningsen og hans historiske ’PH’-lamper, når Tivoli i København slår dørene op til udstillingen ’PH i Tivoli’ i Woodhouse.

Udstillingen opføres i anledningen af Poul Henningsens 125-års jubilæum og er en hyldest til PH’s betydningsfulde design og arbejde for Tivoli.

Poul Henningsen var i 1940’erne chefarkitekt for Tivoli, og på denne post formåede han at sætte et betydeligt præg på forlystelseshaven. Denne historie fortælles sammen med historien om ’PH’-lampen, der blev folkeeje – i en udstilling, der er blevet til i samarbejde mellem Tivoli og Louis Poulsen.

Louis Poulsen, der har produceret PH-lamperne siden 1925, har stillet mere end 20 historiske lamper til rådighed for udstillingen, der også viser, hvor Poul Henningsens design og tanker stadig kan opleves i Tivoli den dag i dag.

Læs også: Shoppegalleri: 20 nye lamper til hjemmet.

Om baggrunden for opførelsen af udstillingen fortæller Tivolis underdirektør for Brand & Kommunikation, Dorthe Weinkouff Barsøe, følgende:

PH’s indflydelse på dansk kulturliv er enorm. Vi synger stadig hans viser, og vi diskuterer stadig for og imod hans synspunkter om samfundets indretning. Med udstillingen i Tivoli zoomer vi ind på arkitekten og designeren, for her midt i Tivoli har vi muligheden for at vise og fremhæve ting og pointer, der måske ikke er almindeligt kendte. Vi har ønsket at præsentere en udstilling, der både tiltaler designnørder og almindeligt nysgerrige, og som også kan opleves i forbifarten som en del af Tivoli-turen. Uhøjtideligt, helt i PH’s ånd.”

Kort sagt er udstillingen et must for designinteresserede, der vil blive klogere på et stykke vigtig designhistorie om mesteren bag Danmarks mest populærere lamper.

 

Udstillingen kan ses i Woodhouse i Tivoli fra den 1. februar til den 5. januar 2020.
Der er gratis adgang til udstillingen med entré til Tivoli. 
 

I anledningen af PH’s 125-års fødselsdag har Louis Poulsen lanceret nye udgaver af udvalgte PH-klassikere, klik dig gennem galleriet og få løftet sløret for hvilke…

Tivoli gør dig klogere på dansk designhistorie

 

 

 

 

Relaterede artikler