Royal Copenhagen Se årets fantasifulde juleborde hos Royal Copenhagen

Foto: Royal Copenhagen / Edition Poshette

Royal Copenhagen er et brand med en lang historie af rige traditioner, og det gælder også deres juleborde, som har været en tilbagevendende begivenhed siden 1963 med skiftende temaer og borddækkere fra det danske kulturliv.

Hvert år skaber et nyt hold borddækkere et sanseligt og personligt univers med udgangspunkt i Royal Copenhagens verdensberømte porcelæn.

Og i år er ingen undtagelse, når Royal Copenhagen for 55. gang inviterer indenfor til julebordsudstilling i deres Flagship Store i hjertet af København.

Udstillingen er blevet døbt blomsterfortællinger, og er en hyldest til Royal Copenhagens dybe kærlighed til det florale univers, som i form af det ikoniske musselmalede stel har været omdrejningspunktet for virksomheden siden grundlæggelsen i 1775.

Læs også: 15 adventsgaver til boligentusiasten

Om årets juleborde udtaler Niels Bastrup, Kreativ Direktør hos Royal Copenhagen:

”Blomster vækker følelser og fortæller historier. Hvor Royal Copenhagen fortæller historier fra blomsternes verden med penselstrøg på porcelæn, gør årets julebordsdækkere brug af deres eget håndværk og foretrukne materialer til at invitere publikum indenfor i personlige fortællinger om sanselighed og passion”.

Den fortryllende bordopdækning varetages i år af 7 kreative ildsjæle, som er specialiseret inden for hver deres unikke kunstform. Gruppen tæller florist og interiørdesigner Leif Sigersen, kunstsmed Rasmus Andersen, fleurist Effi Pingel, tekstildesigner Helene Blanche, kunstnerduo Edition Poshette og sidst men absolut ikke mindst papirkunstner Marianne Eriksen Scott-Hansen.

Som noget helt særligt i år har gruppen udover at vise deres evner gennem borddækningens kunst også skabt et lille udvalg af håndlavet unika julepynt- og dekorationer, som fås i begrænset antal.

Du kan opleve julebordene i Royal Copenhagens Flagship Store på Amagertorv i København fra den 21. november til den 31. december 2018.

I galleriet kan du få et smugkig på de 6 fantasifulde juleborde og blive klogere på kunstnerne bag… Vi anbefaler dog at I tager ind forbi og oplever magien i detaljerne på tæt hånd.

Royal Copenhagen juleborde 2018

Relaterede artikler