På besøg i Charlotte Torpegaards butik 'I Love Beauty'

Foto: Line Thit Klein

Tekst: Mille Collin Flathery. Artiklen har været bragt i ELLE Decoration, vol. 21. April 2017.

Min arbejdsplads kan nok kaldes for verdens mindste skønhedsboutique. Pavillonerne er bittesmå – min er på 12 kvadratmeter. Til gengæld er der på alle måder højt til loftet. Jeg var så heldig at overtage Ib Spang Olsens gamle, der som en af de få er indrettet med både et lille baglokale og et toilet. Når jeg kommer på arbejde, har jeg det ofte som at træde ind i fabellandet Narnia. Man lukker trafikken fra Kronprinsessegade ude og træder ind i et eventyrligt univers med Kongens Have som baghave.

Jeg har været skrevet op til en af de små pavilloner i syv år. For mig føles Kongens Have præcis som mine skønhedsritualer, som en pause i hverdagen. Pavillonerne har en fantastisk historie, der går 200 år tilbage i tiden, hvor stadsarkitekten lod sig inspirere af de små handelsboder ved Pont Neuf i Paris. Her er en særlig magi. 

Se også: Hør om skønhedstrenden Clean Beauty

Jeg havde svært ved at få interiøret til at gå op, så jeg ringede til David fra Studio David Thulstrup. Han har et fantastisk overblik og hjalp mig med at finde præcis de elementer, der har gjort indretningen særlig. Vi har indrettet enkelt med få velvalgte møbler og med fokus på æstetikken.  

Jeg elsker mit lille kontor med vindue mod Kongens Have. Og så er jeg vild med de fine, håndlavede messingreoler, som får skønhedsprodukterne til at lyse smukt op.

For mig er min arbejdsplads … akkurat lige så vigtig som mit hjem, når det handler om æstetik, stemning og indretning. Jeg sørger altid for at arbejde i inspirerende omgivelser, om det er på en smuk café, i lobbyen på et dejligt hotel eller på den lille økologiske kaffebar om hjørnet. Eller nu, som i pavillonen.  

Jeg er visuelt anlagt, og intet kan slå udsigten til Kongens Have med træer, blomster, liv og direkte vue til Rosenborg Slot. Jeg sidder ofte og dvæler lidt, selv om jeg burde skrive artikler og udvikle projekter.

Psst... Klik dig gennem galleriet nedefor, og så et smugkig indenfor i Charlotte Torpegaards lille butik.

ELLE Decoration besøger: Københavns fineste beauty butik


 

Relaterede artikler