Som noget helt nyt breder det danske designbrand Normann Copenhagen deres produktportefølje ud og kaster sig over kunsten. Med afsæt i Normann Copenhagens kompetencer udi design og den danske kunstsamler- og kurator Jens-Peter Brasks viden om samtidskunst præsenterer de sammen en særkollektion, der bevæger sig i krydsfeltet mellem kunst og design. Om samarbejde fortæller Jens-Peter Brask:
”Da Normann Copenhagen fortalte mig om deres tanker om at integrere kunst og design, var jeg med det samme tændt på ideen. Kunsten kommer til at optræde på en ny måde, hvor den ikke bare hænger på en væg, men bliver brugbar og mere ligetil. Kollektionen er blevet til med den største respekt for kunsten og forvalter den på en interessant og positiv måde.” – Jens-Peter Brask, kurator.
Kunst for alle
I alt har 10 udvalgte kunstnere bidraget til kollektionen. Med afsæt i, hvordan kunst kan sættes i spil i hverdagen, har kunstnerne i samspil med Normann Copenhagen givet hver deres bud på objekter, der ligger i grænselandet mellem kunst og design. Det er der kommet en række farverige og interessante værker ud af – nogle mere brugsorienterede end andre. Fælles for værkerne i kollektionen er dog, at langt de fleste af dem ligger til priser på under 8.000 kr., hvilket er helt bevidst, da ambitionen med kollektionen - ud over at brede Normann Copenhagens virke ud - også er at gøre kunst mere bredt tilgængeligt.
”Med kollektionen kan vi tilføre en ny dimension til vores univers og gøre det tilgængeligt for flere at få et lille stykke kunst med hjem.” – Poul Madsen, direktør for Normann Copenhagen.
Kollektionen er skabt af kunstnerne Ryan Schneider, Jørgen Haugen Sørensen, Mira Dancy, Greg Bogin, Vincent Dermody, Roma Manikhin, Tony Matelli, Gudrun Hasle, Graham Collins og Anton Munar.
Kollektionen vil blive solgt i udvalgte Normann Copenhagen butikker verden over blandt andet i Normann Copenhagens butik på Østerbrogade 70 i København, hvor værkerne løbende vil blive sat til salg i maj måned og frem efter.
Under Art Week og 3 Days of Design i uge 23 vil det være muligt at opleve alle værkerne i underetagen af Normann Copenhagens butik på Østerbrogade.
Klik dig gennem galleriet for at se et udvalg af kunstværkerne fra kollektionen.
Normann Copenahgen lancerer kunstkollektion


Karaffel og vandglas af Gudrun Hasle, 1.000 kr. og 500 kr.
Gennem sin kunst skildrer den danske kunstner Gudrun Hasle sine utilstrækkeligheder, og hvordan hun føler, at hun afviger fra de gængse samfundsnormer og fremmedgøres i en verden, der hylder perfektion. Hendes ordblindhed er blandt de temaer hun arbejder med, hvilket også kan ses i hendes værk for Normann Copenhagen. Gudrun Hasle har skabt et sæt af en karaffel og et glas, der bærer inskriptionen ‘Kep it insade, tring not to brick’. Som et diskret ar bryder inskriptionen glassets glatte overflade. De rå, men diskrete inskriptionerne på det porøse glas er en reference til Gudrun Hasles ungdom, hvor hun gennemgik en vanskelig periode som cutter. Vandglasset og karaflens funktion, som smuk bærer af indhold, skal forstås som en kommentar til det skrøbelige individ, der forsøger at holde sammen på sig selv for ikke at give efter for samfundets pres og gå i stykker.


Plaid med tryk af Tony Matelli, 2.000 kr.
Tony Matelli har skabt tre plaider for Normann Copenhagen. Med uhyggelige motiver og desperate tekster skildrer motiverne følelserne af en kunstner i nød og panik - alt sammen satirisk serveret på en baggrund af muntre pasteller. Med et humoristisk glimt i øjet forvandler Matelli desperate budskaber fra en ulykkelig kunstner til et rart og hyggeligt hverdagsobjekt, så du kan pakke dig ind i en blanding af blødt uld og kunstnerfortvivlelse.


Vase af Vincent Dermody, 6.000 kr.
Vincent Dermodis blomstervaser for Normann x Brask Art Collection er en eksplosion af farve og kitsch. Vaserne er varianter af hans kendetegnende 'Memory Jug' og lavet ved samme skulpturelle collageteknik. Ved at dynge lag af farvet beton over tomme ølflasker og inkorporere alskens indsamlede mærkværdigheder, skaber Dermody surrealistiske værker over sine drømme og angstforestillinger.


Sidebord af Graham Collins, 8.000 kr.
Graham Collins bidrag til Normann Copenhagens kunstkollektion er et skulpturelt sidebord, der med materialer i træ og glas trækker på referencer til hans ’Tinted Monochromes’ serie, hvor han bragte de samme materialer i spil i sine kunstværker. Om sit bidrag til Normann Copenhagens kunstkollektion fortæller Graham Collins:
”Udover at lave kunstværker bygger jeg også møbler til mig selv, så det faldt mig meget naturligt at designe et bord. Normalt er jeg udpræget hands-on i mit arbejde, så det var en interessant øvelse udelukkende at tænke på designprocessen. Kunst og design påvirker begge hinanden meget, for mig synes de at have forskellige, men ikke gensidigt ekskluderende formål. Begge felter genererer tekniske og kritiske dialoger, som er nyttige for den anden." - Graham Collins.


3-armet lysestage af Roma Manikhin, 1.600 kr.
Den russiske kunstner Roma Manikhin har skabt et kortspil og to lysestager for Normann Copenhagen – alt sammen objekter, der afspejler Roma Manikhins erotiske og humoristiske univers.


Tæppe af Anton Munar, 22.000 kr.
Den danske kunstner Anton Munars primære medie er maleri, men i arbejdet med at tænke hverdagen ind i kunsten har han bredt sit virke ud og arbejdet med at male på tekstil. Det er der kommet et iøjnefaldende og farvestrålende bomulds- og uldtæppe ud af, som både kan bruges som pynt på væggen eller som tæppe i sofaen – hvis man ellers nænner det.


Spejle af Greg Bogin, fra 3.000 kr.
Optimistiske, fluorescerende og farvestrålende motiver er kendetegnende for den amerikanske kunstner Greg Bogins univers, og det er selvsamme eklektiske udtryk, han har arbejdet med i de tre spejle han har skabt for Normann Copenhagen.