Japansk design flytter ind hos The Apartment

Foto: PR

Siden The Apartments åbning i 2011 har den københavnske interiørbutik vundet mange designhjerter med deres velvalgte udvalg af kendte og ukendte designmøbler og håndplukkede vintagefund. Nu er et stykke japansk kunsthåndværkshistorie flyttet ind i anledning af udstillingen ’Mingei at the Apartment’. 

’Mingei’ er japansk for ’folkets kunst’ og betegner den kunstbevægelse og de objekter, der opstod i Japan i 1920’erne. ’Mingei’-stilen repræsenterede simple, brugbare hverdags-objekter - skåle, kurve og tæpper - skabt af oftest ukendte kunsthåndværkere og vandt hurtigt popularitet i det japanske samfund. 

I dag har genren fået en renæssance og er tilbage på både den japanske såvel som den internationale interiørscene – dog er kunsthåndværkerne nu med navne og stilen en smule mere moderne.

Læs også: 6 interiørprofiler du bør følge på Instagram

Den japanske bevægelse fokuserer traditionelt på keramik samt vævede tæpper og tekstiler, men favner samtidig bredt, da ’Mingei’ som sådan kan betegne enhver type af håndlavet objekt.

Hos the Apartment vil du derfor, foruden farverige tekstiler og unikke keramiske vaser og skåle, også finde håndlavede papirskærme, flettede kurve og små traditionelle ’Kokeshi’-dukker.

Udstillingen tager udgangspunkt i mødet mellem det japanske kunsthåndværk og de moderne danske- og internationale møbelklassikere – to designarve der har fælles ståsted i deres designfilosofi om enkelt og brugbart design i ærlige materialer. 

Som alt andet i The Apartment er alle udstillingens objekter selvfølgelig til salg – så går du hen og forelsker dig i et af de smukke tæpper eller finder en favorit blandt skålene, kan du købe en lille bid af japansk ’Mingei’ med hjem. Det sagt, bør du slå et smut forbi lejligheden alene for inspirationens skyld.

Udstillingen kan opleves indtil d. 11. november 2017

’The Apartment’ – Overgaden Neden Vandet 33, 1.

Tirsdag og torsdag 12-16, lørdag 11-15.

Klik dig igennem galleriet for at se et lille udpluk af udstillingens fine ’Mingei’-objekter… 

Mingei hos the apartment

Relaterede artikler