Foto: Rye115
Interview

Indretningsekspert Jannik Martensen-Larsen: ”RYE115 bliver aldrig et smart designhotel, men det er jo ikke ensbetydende med, at stedet ikke må være smukt”

af Katrine Fromberg Kiehn 21/10/2019
Da RYE115 i sommer slog dørene op til et gennemrenoveret og nyindrettet hotel, var stedet som forvandlet. Med hjælp fra indretningsekspert Jannik Martensen-Larsen fra Tapet-Café lever det gamle Østerbro-hotel nu endelig op til sit potentiale som et unikt, personligt og uprætentiøst sted, man som gæst sent vil glemme. Mød manden bag indretningen her.

Jannik Martensen-Larsen:

- Jeg blev meget overrasket, da jeg så den gamle indretning. Stedet var nedslidt og meget sparsomt indrettet, og det mindede mere om et vandrehjem end om et hotel. Det trængte virkelig til en kærlig hånd. Selvom hotellet var udtjent, da de nye ejere overtog det, og vi alle var enige om, at meget skulle gøres og ikke mindst gøres på en helt anden måde end hidtil, så har vi alligevel holdt os til det udgangspunkt, som den spartanske og lokale indretning udspringer af.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

-Tanken med hotellet har aldrig været, at det skulle være et fancy, dyrt og corporate hotel. Tværtimod har man fra hotellets spæde start altid været optagede af fællesskabstanken og af, at der skulle være hyggeligt. De idéer har jeg i samarbejde med de nye ejere valgt at arbejde videre med og tænke ind i den nye indretning. Det bliver aldrig et smart designhotel med dyre designermøbler, men det er jo ikke ensbetydende med, at der ikke må være gjort noget ud af indretningen og at stedet ikke må være smukt.

- Hotellet er relativt småt og har kun 20 værelser. For at understrege, at det er et unikt lille sted, hvor man får en personlig betjening og en individuel oplevelse, er alle værelserne indrettet forskelligt. Vi har ikke sparet på farverne, tværtimod har vi taget modige valg og malet alt fra lofter til vinduer i vilde farver, og kombineret det med farverige tapeter i grafiske mønstre som f.eks. striber. Vi har gjort alt for, at det ikke er et upersonligt, standardiseret hotelværelse. Som håbet, er der ikke spor ”continental hotel” over stedet. Det er lykkedes os at indfange den hjemlige Østerbro-stemning og præsentere gæsterne for det hyggeligste af København.

Læs også: A Table Story co-founder Trine Kjær: "Sådan dækker du det perfekte efterårsbord"

- Vi har skulle tænke ud af boksen for at skabe den indretning, vi har ønsket med det budget, vi har haft til rådighed. Det har været vigtigt for mig at gøre noget ud af de store linjer, da de sætter rammen for den øvrige indretning, og derfor er store dele af budgettet brugt på ordentligt malerarbejde og på flotte gardiner i god kvalitet.

- Møblementet er dér, hvor vi virkelig har skullet være kreative, for stort set intet interiør er købt fra ny. Vi har købt møbler og lamper hos alt fra Bruun Rasmussen til små svenske loppemarkeder. Noget er blevet malet om, og andet er blevet ompolstret, så det passer med resten af indretningen. Selvom interiøret kommer alle mulige steder fra, er der intet, der er tilfældigt. Der er taget stilling til alt. Det er en hårfin balance mellem, at det ser smukt og gennemført ud til, at det bliver et loppe-agtigt marskandisersted - og sidstnævnte skulle det for alt i verden ikke ligne. Stilen er med vilje ikke definerbar. Der er indrettet med gamle møbler uden det er retro, og det er elegant uden at være i nærheden af pompøs rokokostil. Inspirationen til indretningen er mid-century stilen; uprætentiøs, men i god kvalitet og tilføjet et farverigt moderne pift.

- Det har været inspirerende at arbejde under begrænsninger. Der er ingen tvivl om, at det er en udfordring at indrette på et lille budget, men det har været en virkelig sjov udfordring og en øvelse i at vende det til noget positivt og se det som en styrke, at hotellet ikke er et luksushotel og aldrig bliver det.

- Det er på alle måder et sympatisk projekt. Fællesskabsånden, det ydmyge, det kreative og det folkelige ved stedet rammer så fint ned i den tendens, vi ser i øjeblikket, hvor der er et fokus på ’back to basics’ og dét der virkelig betyder noget.

Værd at vide om RYE115

  • Beliggende på Ryesgade 115 på Indre Østerbro
  • Åbnede i 2002, men fik nye ejere i starten af 2019
  • Gennemrenoveret i foråret 2019
  • Råder i dag over 20 unikt indrettede værelser fordelt på enkelt-, dobbelt- og familieværelser
  • Pris pr. nat for dobbeltværelse 995 - 1.295kr afhængig af sæson
  • Åbent hele året
  • www.rye115.com

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her