Indret med 'Eftertanke': Ny bæredygtig kollektion fra Ikea

Foto: PR

Den svenske møbelgiant Ikea har de seneste år begejstret med kollektion efter kollektion af spændende nyheder designet i samarbejde med brands som Hay, Ilse Crawford og Tom Dixon – og har derigennem bevist, at de i høj grad forstår at forny og udfordre deres eget brand i takt med skiftende indretningstrends og sociale tendenser.

Nu har boligfavoritten kastet sig ud i et samarbejde af en helt anden karakter, hvor nøgleordene er bæredygtighed og socialt ansvar.

’Eftertanke’ er den første af i alt fire kommende limited-edition kollektioner, som alle er skabt i samarbejde mellem Ikeas kyndige designere og sociale iværksættere i udsatte lande. Kollektionen bliver produceret af kunsthåndværkere i det nordlige Thailand som et led i udviklingsprojektet Doi Tung – et bæredygtigt projekt, der skaber arbejde og bedre levevilkår i små lokalsamfund.

Læs også: Hay x Ikea: Se de nye billeder og kollektionen Ypperlig her

’Eftertanke’ består af håndlavet og unikt boligtilbehør og rummer bl.a. bløde håndvævede tæpper og pudebetræk, fine notesbøger og en serie af hånddrejet keramik, der med små skønhedsfejl og et blødt, organisk udtryk hylder det traditionsrige håndværk og menneskelige touch, som ligger bag hvert eneste stykke i kollektionen. På trods af kollektionens thailandske oprindelse rammer ’Eftertanke’ plet på den skandinaviske minimalisme med enkelt design i ærlige materialer.

Foruden den nordiske æstetisk vinder kollektionen på den bæredygtige tilgang, der de seneste år har hittet indenfor interiør såvel som mode, mad og gastronomi.

Med kollektionen ’Eftertanke’ tager Ikea et socialt ansvar og skaber – ud over fine fund til dit hjem –  en langsigtet og bæredygtig forandring hos de mennesker, der står bag produktionen – hvad man vist roligt kan kalde indretning med ’eftertanke.’  

Kollektionen er limited-edition og lander i butikkerne d. 27. oktober 2017. De tre følgende kollektioner under samme bæredygtige tema forventes i 2018.

Psst… klik dig igennem galleriet herunder og få et smugkig på den nye kollektion. 

Ikea-x-doitung

 

Relaterede artikler