Hotel Sanders vinder prestigefyldt pris som Årets Hotel
Foto: Hotel Sanders, Mette Skjødt Strandberg
Ahead Awards

Hotel Sanders vinder prestigefyldt pris som 'Årets Hotel'

af Mette Skjødt Strandberg 27/11/2018
Hotel Sanders har netop vundet prisen som ’Årets hotel 2018’ til den prestigefyldte prisuddeling Ahead Awards, der indenfor hotelverdenen svarer til The Oscars. ELLE Decoration har besøgt det stemningsfulde hotel, her kan du læse om oplevelsen.

En hjemlig oase midt i København

Alexander Kølpins Hotel Sanders vil en hel masse særligt, som det faktisk lykkes dem at indfri. Oplevelsen på stedet er ganske unik, og uanset om du overnatter eller bare er smuttet forbi, bør du ikke gå derfra uden at have besøgt både køkkenet, gårdhaven og cocktailbaren Tata.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

For Alexander Kølpin ligger luksus i øjeblikket, i det personlige møde mellem mennesker og i det at kunne tage sig tid. Med det for øje har han skabt Hotel Sanders, en lille oase i København, smukt gemt bag Det Kongelige Teaters magiske mure. Her kan du overnatte, hvis du har brug for det, eller du kan stikke ind forbi til morgenmad, drikke en kaffe ved pejsen eller mødes med venner i cocktailbaren, hvis det er det, du har lyst til. Stemningen er hjemlig og eksklusiv, og har du først sat dig, har du lyst til at blive hængende.

Det er den dansk-britiske designduo Lind & Almond, der står bag hotellets på alle måder gennemførte indretning. De har sammen skabt en stil, der vigtigst af alt er indbydende, men som også vækker nysgerrighed, fordi den er svær at definere. Der er lidt 1960’er over de cigarkasse-indpakkede korridorer, noget asiatisk koloni-stil over den megen brug af teak og flet, og så er der noget altmodisch hygge over mængden af stearinlys og friske blomster i gamle vaser. De fleste møbler er custommade, så du bliver ikke mødt af genkendeligt design, men af nye varianter af velourstolen, marmorbordet og messinglampen sat i en sammenhæng, der er forfriskende anderledes. Lind & Almond har virkelig fundet deres eget udtryk og forstået at leve det ud.

Læs også: Her er de mest instavenlige hoteller i verden

Sådan oplever man det også på værelserne, der føles luksuriøse og inspirerende. Det er nemt at føle sig hjemme, og en lille finesse, som at vand, juice og cola i minibaren er gratis, understøtter følelsen af at være velkommen. Bliver du sulten, ja, så kan du smutte ned i The Kitchen, som restauranten hedder, og få middagsmad. Der serveres ingen fancy fine dining, men mad som det, du ville servere, hvis venner kom forbi – og det er lækkert. Virkelig lækkert.

Der er øjeblikke, hvor oplevelsen på Hotel Sanders minder om et afsnit af Downton Abbey, til trods for, at indretningen er af en helt anden tid. Måske er det personalets elegante uniformer, stemningen i køkkenet, hvor tjenerne kommer og går, mens man uforstyrret kan nyde sin vin i skæret fra et lys i kammerstage eller bare den herskabelighed, man ikke kan lade være med at føle, når man sætter sig med te og for øvrigt verdens bedste franske nougat foran pejsen i stedets Living Room.

Som tidligere balletdanser har Kølpin en drøm om, at Sanders ud over at være hotel også bliver et lokalt spot for dansere og scenefolk, der er på vej til eller fra prøver, og generelt har han lagt masser af fine referencer til teatret ind i sit koncept. Blandt andet hedder cocktailbaren Tata – opkaldt efter det røde scenetæppe på Gamle Scene. At de lokale får svært ved at holde sig væk, er der ingen tvivl om, men det internationale publikum får vi helt sikkert også at se. Sanders kan noget særligt.

Få et nærmere kig på indretningen af Hotel Sanders i galleriet nedenfor...

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her