Helle Høgsbro Krag dekorerer påskebord på Ordrupgaard museum
Foto: Amalie Gram Andersen
Interiør

Helle Høgsbro Krag dekorerer påskebord på Ordrupgaard museum

af Amalie Gram Andersen 1/04/2017
Helle Høgsbro Krag er kvinden, der blandt andet står for at style de inspirerende butiksvinduer hos den eksklusive tøjbutik Holly Golightly. Men siden i går har du kunne nyde hendes farverige tilgang til design på Ordrupgaards museum, hvor hun er blevet udvalgt til at stå for at dekorere årets påskebord. Vi har spurgt Helle Høgsbro Krag om tankerne bag borddekorationen.

Helle Høgsbro Krag elsker farver, humor og god kvalitet, og så er hun en kvinde, der har mange bolde i luften. I påsken rejser hun til New York med sin familie og en flok venner, men inden hun flyver til The Big Apple fandt hun tid til at dekorere påskebordet hos Ordrupgaard Museum.
Hvert år udvælger Ordrupgaard én person til at dekorere et bord i anledningen af påske, og i år faldt valget på Helle Høgsbro Krag. Udover at dekorere påskebordet bidrager Helle også med en lille pop-up shop på museet, som er åben det meste af april måned.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se med nedenfor og læs om Helles tanker omkring påskebordet, Ordrupgaard Museum og hendes egne minder fra påsken.

Hvad laver du til daglig?
Jeg dekorerer vinduer i Holly Golightly og andre butikker, og så laver jeg kostumer til film, og har pop-up shops i hvert fald fire gange om året. Jeg kalder migselv for ’flyttemand med god smag’, men jeg tror, at den betegnelse der rammer bedst, er stylist.

Hvad tænker du om, at Ordrupgaard har bedt dig om at dekorere deres påskebord?
Jeg er så stolt af, og beæret over, at jeg har fået lov til at dekorere dette års påskebord. Det er noget, som jeg har glædet mig meget til. Ordrupgaard er et virkelig smukt sted, og de har stor respekt for tingene. Med deres smukke farver på væggene har de fået skabt et univers, der minder mig lidt om interiørbutikken ’The Apartment’.

Se også: Holly Golightly inviterer indenfor i ny webbutik

Hvilke tanker har du gjort dig om opdækningen?
Jeg synes, at det er sjovt at arbejde med modsætninger, derfor har jeg taget udgangspunkt i det. Fordi det er sådan et fint klassisk rum, som bordet står i, så har jeg lavet sådan et rigtig gammeldags herrefrokostbord. Jeg har fået broderet påskebryg og guldøl og syet askebæger med cigaretter, fordi man jo i gamle dage måtte ryge indenfor. Så kommer der også til at ligge smørrebrød lavet af marcipan rundt på bordet – en rigtig gammeldags herrefrokost.

Hvor har du fundet inspiration til opdækningen af påskebordet?
Jeg er blevet inspireret af en klassisk påskebryg. Den har det samme gammeldags udtryk, som den altid har haft, og det er det, jeg har forsøgt at indfange i min bordopdækning. De ting, der er blevet broderet og syet, er ud af stoffer, som jeg har gået og samlet sammen over lang tid.

Hvordan vil du beskrive din personlige stil?
Jeg elsker farver, humor og god kvalitet. Det er både, når det gælder min beklædning og min stil i forhold til interiør, så det er også det, der har været udgangspunktet for påskebordet.

Se også: 5 minutter med Helle Thygesen

Hvilke traditioner har du for påsken?
Jeg går meget op i påsken. Det gør jeg i alle højtider faktisk, jul, fastelavn, påske, jeg elsker det. Jeg er vild med at pynte, og vild med at finde kassen med mine samlinger frem hvert år. Jeg kan godt lide traditioner, at man passer på sine ting, pakker dem ned og glæder sig til at se dem igen næste år. Tingene indeholder mange minder for mig, f.eks. et minde fra en rejse, hvor jeg købte nogle små påskekyllinger. Nu tænker jeg på den dejlige rejse, hver gang jeg finder de små kyllinger frem. Det er ligesom at åbne en dagbog. Hjemme hos mig er der allerede pyntet op til påske, (.) der er ikke en vindueskarm, hvor der ikke står et lille stykke påskepynt.

Kan du fortælle lidt om pop-up shoppen?
Pop-up shoppen på Ordupgaard bliver ude i det, der kaldes for Vinterhaven, som er et kæmpe drivhus, der forbinder to gamle bygninger. Der er så flot på Ordrupgaard, at man bliver virkelig inspireret, både som udstiller, men også som besøgende. Påskebordet bliver inde i den gamle spisestue. I min pop-up shop kan man finde påskepynt og puder. Der er påskepynt som f.eks. broderede stofæg, som man kan sætte på en gren eller i sit vindue. Der er er også en lille stofhane i lilla og pink, som har gule pailletter på brystet. Derudover er der også lamper.

Pop-up shoppen har åbnet i fem dage. Fredag d. 31. april, lørdag d. 1. april, søndag d. 2. april, fredag d. 7. april og lørdag d. 8. april, hvor Helle Høgsbro Krag selv er at finde i den lille midlertidige butik. Påskebordet som Helle har dekoreret, kan du opleve helt indtil d. 17. april.

Psst... klik dig gennem galleriet og få et smugkig på påskebordet og pop-up shoppen.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her