Hyldest GamFratesi vinder international ELLE Decoration-pris

Foto: Marie Louise Munkegaard

Som en del af det internationale ELLE Decoration-netværk, der spreder sig over 25 udgaver på tværs af kloden, er vi på dansk ELLE Decoration stolte af at være en del af ELLE Decoration International Design Awards 2020, hvor redaktører fra hele verden hylder det bedste design.

Torsdag den 25. juni 2020 afsløres 2020-vinderne.

ELLE Decorations internationale prisfest trækker normalt fulde huse under designugen i Milano, men selv om champagnen i år ikke kunne poppes til et fælles event, er der stadig meget at fejre. Dansk-italienske GamFratesi vinder hædersprisen Designer of the Year, og danske Reforms samarbejde med belgiske Muller Van Severen bliver kåret som årets køkken.

Designer of the Year

Foto: Marie Louise Munkegaard

Det er fuldt fortjent, at Stine Gam og Enrico Fratesi aka designduoen GamFratesi endelig vinder prisen som Designer of the Year. Valgt og udpeget af 25 ELLE Decoration-redaktører. I de sidste 14 år har de skabt møbler, lamper og udstillinger af internationalt format og har gang på gang rykket ved vores opfattelse af æstetik, ved vores fornemmelse for form og ikke mindst ved det gængse syn på, hvordan dansk/italiensk design skal forme sig.

”At arbejde som professionel designer er ikke så glamourøst, som det kan se ud. Der er ikke tid til craziness og kunstneriske udskejelser,” fortalte de i et interview her i magasinet sidste forår, men det til trods er der dog masser af leg og kreativitet i det, parret skaber.

 I 2019 blev det blandt andet til et smukt kombi-møbel med flet og flere funktioner for legendariske Gebrüder Thonet Vienna, runde borde i sten inspireret af romersk arkitektur for Gubi og en stribe smukke vinduesudsmykninger for Hermès. Stort tillykke!

Årets køkken

Match, Muller Van Severen for Reform.

Det er ualmindelig godt gået at vinde en international designpris for et køkken, der er hacked, men ikke desto mindre er det lykkedes for danske Reform at skabe opmærksomhed og gode vibrationer om deres legesyge samarbejde med den belgiske designduo Muller Van Severen. Det multifarvede køkken er på alle måder enestående. Godt gået!

Årets stol

Lazybones, StudioPepe for Baxter

Italienske Studio Pepe fik lokket folk til udkanten af Milano, da de sidste år lancerede stolene ’Lazybones’ i et setup, der ville have gjort enhver alkymist misundelig. Skræller man den oplevelsesfulde iscenesættelse af, står man tilbage med et par stole, der sagtens kunne have holdt skansen alene. Smukke i silhuetten og særdeles brugbare i enhver indretning

Se flere ELLE Decoration International Design Awards-vindere i ELLE Decorations julinummer, der er på gaden torsdag den 25. juni 2020 - eller se hele ELLE Decoration International Design Awards-ceremonien herunder:

 

Relaterede artikler