Flere favoritter fra Georg Jensen x Ilse Crawford

flere favoritter fra Georg Jensen x Ilse Crawford

I 2012 præsenterede det danske sølvsmedje-firma Georg Jensen kollektionen ’Ilse Collection’ skabt af den britiske designstjerne Ilse Crawford. En kollektion, der med rene linjer og underspillet elegance, vakte stor begejstring hos tilhængere af begge designhuse. Tankerne bag kollektionen var at skabe objekter, der forskønner almindelige hverdagsøjeblikke – en smuk skål at smide sine nøgler i, en stilren vase til sommerbuketter, en enkel lysestage til mørke aftener.

Dette efterår er dansk-britiske Crawford vendt tilbage til Georg Jensen og har skabt yderligere 3 favoritter – to skåle og en kande –  til ’Ilse Collection.’ Alle tre nyheder bygger videre på det visuelle udtryk fra den oprindelige kollektion og er udført i poleret stål – Georg Jensens signaturmateriale.

Læs også: Mode møder møbeldesign i ny kollektion fra COS

’I like taking normal things and making them special.’
Når Crawford sidder ved tegnebordet, har hun det menneskelige behov i fokus. Om det er indretningen af et hotel, udformningen af en butik eller formgivningen af en vase, handler det for den britiske designstjerne om at transformere almindelig ting til noget smukt og æstetisk – uden at gå på kompromis med brugsværdi.
Samarbejdet mellem Crawford og Georg Jensen er derfor et fint match, da Crawfords designfilosofi går hånd i hånd med Georg Jensens, der vægter funktionalitet og skønhed.

Georg Jensen, der i år kan fejre 113 års fødselsdag, er kendt for deres tidløse og æstetiske design af høj håndværksmæssig kvalitet, som begejstrer designelskere i både ind- og udland. Den danske sølvtøjs-gigant har længe været dygtig til at tilføje nyt design til deres portefølje og har haft mange store navne – Ilse Crawford her ibland – inde over design af både køkkentøj, sølvtøj og smykker.

Ilse Crawford ejer i dag det London-baserede designstudie ’Studio Ilse’, og som både designer og indretningsarkitekt har hun gennem tiden sat sit kyndige præg på alt fra cool hoteller og hippe restauranter til smukke møbler og brugsgenstande. Og så var hun i øvrigt kvinden, der stod bag lanceringen af britisk ELLE Decoration – så må man sige, at vi her har at gøre med en kvinde, der kender sit interiør.

Psst… I galleriet herunder kan du se de nye items fra ’Ilse Collection’ – måske du finder inspiration til årets julegaveønsker?

Flere favoritter fra Georg Jensen x Ilse Crawford

 

Relaterede artikler