Det bedste af dansk design: Galleri Dansk Møbelkunst fylder 25 år

Foto: PR

Drømmer du om at forkæle din bolig med et klassisk møbel i dansk design? Det kan være svært at vælge – en lænestol i flet eller en daybed med smukt patineret læder? – for udvalget er stort, og møblernes enkle æstetik gør sig godt i de fleste hjem. Måske du skal på en inspirationstur gennem de Københavnske gader, inden du gør dit valg.

Et af Københavns fineste spots for dansk design er Galleri Dansk Møbelkunst, der i år kan fejre 25 år i branchen, og hvor der er garant for at finde et ’musthave’ i deres samling af sjældne danske møbler og nordisk design.

Galleriet byder udelukkende på møbler og design, der er produceret i den tid, de er tegnet i. Håndlavede snedkermøbler af Finn Juhl og Hans Wegner, Poul Henningsens klassiske lamper fra 1920’erne, originale jagtstole af Børge Mogensen og unikamøbler af Peder Moos er bare nogle af de objekter, du kan finde og forelske dig i, i det danske galleri.   

Læs også: Nyt ELLE Decoration på gaden

Om hvad det præcis er de danske møbler kan, fortæller Ole Høstbo: ’De danske møbelklassikere har en tidløs kvalitet og skønhed, der gør, at de stadig taler til os og passer ind i en moderne livsstil. Samtidig hører de også en ganske særlig tid til, hvor kvalitet og faglig stolthed var i højsædet. Derfor holder møblerne stadig i dag’ – og det kan vi kun kan erklære os enige i.

Giv ELLE i julegave - køb et gaveabonnement fra 150 kr HER

Er du på udkig efter en møbelinvestering, på jagt efter et ekstravagant julegaveønske, eller bare ellevild med klassikerne, kan du godt notere dig galleriets adresse og slå et smut forbi – om ikke andet, så bare for at lade dig inspirere.

Du finder Galleri Dansk Møbelkunst på Aldersrogade 6c, 2100 København Ø

Foto: PR

 

Relaterede artikler