Baum und Pferdgarten: Plads til at lege og bryde rammer
Foto: Line Thit Klein, styling: Mille Collin Flaherty
Interiør

Baum und Pferdgarten: "Plads til at lege og bryde rammerne"

af Amalie Gram Andersen 10/04/2017
For Rikke Baumgarten og Helle Hestehave har omgivelserne en afgørende betydning for den kreative udfoldelse og evnen til at fordybe sig. Derfor blev det gamle palæ i Amaliegade valgt med hjertet. Her danner parketgulve, pejse og gamle gobeliner rammerne om moden hos Baum und Pferdgarten.

Tekst: Mille Collin Flaherty og Amalie Gram Andersen

Bag det populære modebrand Baum und Pferdgarten står de to kvinder, Helle Hestehave og Rikke Baumgarten. Det kendte makkerpar, har siden 1999 har skabt kollektioner fulde af overraskende kontraster, stærke farver og print, der vender hoveder i gadebilledet. Den kreative duo og deres team har kontor og showroom i et tidligere palæ i Amaliegade. De herskabelige omgivelser skaber rammer, der på mange måder understøtter Baum und Pferdgartens legesyge univers. Den guldbelagte stuk og historierne, som er indlejret i væggene, er med til at understøtte et brand, der i den grad lever af at lege – med modsætninger, materialer og tidstypiske epoker.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: Baum und Pferdgarten laver kunstmode

Den historiske bygning er fredet. Her er rokokogobeliner på væggene, ornamenteret stuk og høje paneler. Lokalerne har masser af charme, og vi synes på mange punkter, at de afspejler brandets identitet. Baum und Pferdgarten har altid stået for at udfordre konventionerne og bogstaveligt talt sætte farve på tilværelsen. Hos os skal der være plads til at lege og bryde rammerne, men vi har også stor respekt for historie generelt, så når vi kan finde et balancepunkt herimellem, befinder vi os i de ultimative rammer for at udvikle os kreativt – såvel konkret som i overført betydning.

Beliggenheden og det æstetiske udgangs-punkt er vigtigt. Ligesom når man køber hus eller lejlighed, skal man kunne identificere sig med stedet. Vi havde de samme overvejelser, som når man skal vælge et privat hjem – her er det bare brandets personlighed, der skal afspejles.

Se også: Backstage: Baum und Pferdgarten

I indretningen har vi tilstræbt balancen mellem at være tro mod bygningens historie og æstetik og at sætte kulør på, hvilket er en stor del af vores dna. Vi har brugt en del tid på at udar-bejde en fin farvepalet, som vi synes, komple-menterer den allerede eksisterende æstetik: primært rolige pastelfarver, men det er ikke Baum und Pferdgarten uden en pangfarve hist og her, som vi til dels har fået ind ved at vælge smukke tekstiler fra blandt andre Gubi. Det gamle møder det nye tilsat et farvefyldt tvist. Dét er lige os!

For os er æstetik tidløs skønhed. Noget, man aldrig bliver træt af at beundre og se på.
Det sted, vi arbejder, betyder alt. Kreativitet er en intuitiv størrelse, og man skal ikke under-vurdere de fysiske rammer. Omgivelserne er helt afgørende for, om man formår at fordybe sig. Vores arbejdsplads er, vores andet hjem.

Artiklen om Baum und Pferdgartens arbejdsgang og miljø er en historie fra ELLE Decorations april 2017-nummer. Her bragte vi en serie af tre interviews med inspirerende kvinder, der fortalte om deres ligeså inspirerende arbejdsrum.

Psst... Klik dig gennem galleriet og så et lille indblik i Baum und Pferdgartens arbejdsmiljø.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her