Auktionsrekord: Poul Kjærholm møbel solgt for 700.000 kr.

Den kvadratiske daybed af arkitekten Poul Kjærholm satte personlig rekord ved gårsdagens internationale auktion hos Bruun Rasmussen med et hammerslag på 700.000 kr. Det smukke møbel er aldrig blevet sat i serieproduktion og blev kun udført på bestilling - i dette tilfælde til Jens Nielsen & Olivia Holm-Møller Museet i Holstebro. 

Læs også: Mød Malene Birger og køb hendes personlige kunst

“Gårsdagens designauktion stod i Poul Kjærholms tegn. Med 25 udbudte katalognumre i hans navn og en imponerende top 3 med hans møbler, er hans betydning for international møbelkunst uomtvistelig. Kjærholms møbler udgjorde samlet set et hammerslag på 3,3 mio. kr., det er en tredjedel af det samlede auktionsresultat på 10,2 mio. kr. for dagens designauktion,” udtaler Peter Kjelgaard, leder af afdelingen for moderne design, belysning og kunsthåndværk.

Bruun Rasmussen

Forlægget var den rektangulære version fra 1957, der i dag er et internationalt designikon og bland andet findes på MoMA i New York. To år senere formgav han den kvadratiske version til Tårnby Rådhus. Det solgte møbel blev udført som special bestilling i ca. 1969 til 1971 og blev vurdet til mellem 300.000 kr. og 500.000 kr. men fik altså et imponerende hammerslag på 700.000 kr. 

Vi er på ELLE-redaktionen utrolig misundelige og skriver den selvfølgelig på vores lange, uopnåelige ønskeliste!

Relaterede artikler