Alvar Aaltos ikoniske design udstilles på kunstmuseum

Foto: Presse

Den finske arkitekt Alvar Aalto (1898-1972) kreerede i løbet af sin levetid utallige tidløse designikoner, som stadig den dag i dag er populære. Blandt hans kreationer er 'Kunsten', museet for moderne kunst, i Aalborg, og nu skal museet danne ramme for Alvar Altos egne værker med udstillingen '

Alvar Aaltos design er karakteristisk med sine organiske former, og ofte ses den finske natur som inspirationskilde for hans møbler, lamper og glaskunst. På udstillingen, 'Secon Nature', i Aalborg afsløres uopdagede inspirationsveje hos den finske arkitekt – nemlig en flok af internationale billedkunstnere.

Se også: ELLE Style Award: En flirt mellem kunst og skønhed

Udstillingen tager dig med på en rejse gennem hovedpersonens liv, hvor du får indblik i Aaltos tidlige arbejde, vejen til hans karakteristiske udtryk i sit design og kan blive klogere på, hvad der inspirerede ham – natur, såvel som kunstnere fra samtiden. Udstillingen består af både Aaltos egen arkitektur, design og hovedværker, men inkluderer også værker fra den franske kunstner Jean Arp og den amerikanske kunstner Alexander Calder.  

Se også: Pift din indretning op med fløjl og farverig kunst

'Kunsten' stod færdig i 1972 og blev tegnet af Alvar Aalto sammen med hustruen Elissa Aalto og den danske arkitekt Jean-Jacques Baruël. Museet er en spektakulær bygning, hvor der er tænkt over selv den mindste detalje, og den er i sig selv et besøg værd!

”Lys er for kunst, hvad akustik er for musik”, sådan mente Aalto det og hans blik for lysindfald ses tydeligt i det nordjyske museums arkitektur. Den smukke bygning, der er beklædt med hvid marmor på alle gulve og ydervægge, har enorme vinduer, som skaber det smukkeste lys.

Så om du er Alvar Aalto-entusiast, er generel kunstinteresseret eller tilfældigvis er ude at køre en tur i nærheden af Aalborg, er 'Kunsten' helt bestemt et besøg værd.

Udstillingen om den verdensberømte finne, ’Second Nature’, kan ses indtil den 17. april 2017.

Se mere på www.kunsten.dk

Relaterede artikler