Interiør

5 minutter med... Helle Thygesen

af Emilie Bech Zerlang 28/10/2015
Hun har boet og arbejdet en årrække i Frankrig, hvorefter hun i 2009 besluttede sig for at sadle om og læse kunsthistorie. Nu har hun netop åbnet Helle Thygesen Art & Antiques – en online kunsthandel, der byder på håndplukkede værker. Læs mere om Helle her...

Hun har boet en årrække i Frankrig og været salgschef inden for corporate housing indtil 2009, hvor hun besluttede sig for at sadle om og læse en bachelor i kunsthistorie.

Derefter arbejdede Helle Thygesen to år som daglig leder hos The Apartment, og nu er hun selvstændig og har netop åbnet Helle Thygesen Art & Antiques – en online kunsthandel, der byder på smukke, håndplukkede værker.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Nedenfor kan du læse mere om Helle Thygesens passion for kunst og hendes nye online kunstunivers Hellethygesen.com.

Hvorfra stammer din passion for kunst?

Den var ikke rigtig til at komme udenom. Min familie har været beskæftiget med kunst på den ene eller anden måde gennem generationer, og min far havde auktionshuset Kunsthallen. Jeg er vokset op med kunst og det at samle og have en – til tider helt sikkert overdreven – påskønnelse af smukke ting. Jeg interesserer mig også for design, men det har altid været væggene og dét, du vælger at hænge på dem, der har optaget mig mest.

Hvorfor har du startet et online kunstunivers?

Fordi jeg elsker kunst. Jeg ville skabe et online univers, hvor man kan opdage og købe et håndplukket udvalg af smukke ting til væggen: kunst, skulpturer, keramik, spejle – på tværs af perioder og stilarter. Jeg bliver meget inspireret, når jeg ser hjem, hvor samtidskunst mikses med klassiske eller historiske elementer. Det er forfriskende, når det moderne får lidt historisk modspil og omvendt. jeg valgte at lave et online koncept, fordi jeg selv i mange år har købt al min kunst og design på nettet, og jeg interesserer mig meget for, hvordan man skaber et online univers med stemning og identitet. Hvor man for 10 år siden nok aldrig troede, at man ville kunne sælge ’god’ kunst på nettet, er onlinedelen noget, som alle seriøse gallerier og auktionshuse i dag tager meget alvorligt.

Hvad kendetegner den kunst, man finder på Hellethygesen.com?

Kunsten, jeg sælger på Hellethygesen.com, er kunst, jeg gerne selv vil bo med. Jeg har nok en ret eklektisk smag; der sker noget spændende, når du sammensætter kunst og objekter, som hver især repræsenterer forskellige strømninger og perioder. Overordnet går jeg efter værker med en æstetisk kvalitet, og jeg falder som oftest for kunst, som på en eller anden måde udstråler noget vitalt og uhøjtideligt – du kommer nok aldrig til at se et foto af et goldt landskab hos mig. Der skal være noget på spil, og jeg kan godt lide, når værket afspejler kunstnerens undersøgelse af et givent fænomen eller begreb. Overordnet fokuserer jeg på samtidskunst og værker fra 1940 til 1970.

Hvad har du selv hængende på væggene i dit hjem?

Et farverigt miks af litograἀer, malerier, tegninger, keramik, porcelæn og spejle. Nogle ting har jeg arvet, de har en særlig betydning, andre er kommet til, mens jeg boede i Frankrig, og efter jeg flyttede tilbage til danmark. Jeg har ikke noget fotokunst endnu, men har længe været på udkig. jeg køber kun noget, som jeg ser og ikke kan få ud af hovedet – det gælder også for det, du ἀnder på Hellethygesen.com. jeg ved, at det helt rette pludselig dukker op, og jeg venter gerne.

Vil du vide endnu mere om Helle Thygesen og komme med indenfor i hendes smukke og æstetiske hjem? Så læs med i denne måneds udgave af ELLE Decoration, hvor du på side 62 kan læse mere om Helle Thygesen og se hvordan hun til dagligt elsker at bo med kunst.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her