AB
Foto: PR
Annonce

Skateboarder Andrea Benitez: "Det er meget vigtigt at have et fællesskab, der støtter dig"

af ELLE native, annonce for Zalando 3/10/2023
Som kvinde og queer-person i skate-miljøet har det ikke altid været lige nemt for den olympiske stjerne.

Det er ikke helt nemt at deltage i Olympiaden med en sportsgren, der i lang tid blev set som noget, der kun var for kriminelle. Og når man oveni købet er både kvinde og queer-person, kan der følge stigmatisering med.

Det gjorde der for den professionelle skateboarder Andrea Benitez, der er aktuel i Zalando-kampagnen 'Let me Tell You'.

Der skal dog meget mere til at slå hende ud. Vi har taget en snak sportsudøveren om at være kvinde i en mandsdomineret sport og vigtigheden af fællesskaber.

Hvordan er det at være kvinde i en mandsdomineret branche?
“Helt ærligt, så vænnede jeg mig til det. Før jeg var skateboarder professionelt, læste jeg til ingeniør, og der oplevede jeg det samme. Det kan være overvældende, men takket være kvinde- og LGBTQIA-miljøerne er det nemmere at føle sig tryg og hørt hvor som helst. Og at kunne kæmpe for lighed og retfærdighed.”

Foto: PR

Hvad er det bedste råd, du nogensinde har modtaget, før du blev udnævnt til OL?
"Bare hav det sjovt og nyd øjeblikket – du fortjener det."

Hvordan tror du, vi kan skabe et mere trygt rum for queer-mennesker i sporten?
“Jeg tror, at ​​det er meget vigtigt at have et fællesskab, der støtter dig, eller hvor du i det mindste kan hænge ud i trygge rammer. Indenfor skateboarding er der begyndt at være queer-kollektiver i mange storbyer og endda i de mindste. Men det ved jeg ikke noget om i forhold til de andre sportsgrene.”

Om Andrea Benitez

  • Professionel skateboarder fra Spanien
  • Var den første kvinde nogensinde til at blive trukket i skateboarding til De Olympiske Lege i Tokyo

Hvordan har du oplevet stigmatisering inden for dit idrætsområde?
“Skatere er altid blevet set som kriminelle. Haha. Jeg ved ikke, om det var tv'et eller en bestemt film, der fik os til at blive set sådan. Men nu er det at stå på skateboard jo blevet fedt.

Det er mode. Det er trendy. Nu er du ikke en særling, hvis du skater. Og jeg elsker det, men jeg elsker også, at ikke alle ser det på samme måde. Jeg mener, hvad tænker du, når du ser en sindssyg kvinde hoppe fra trapper på et skateboard på gaden? Haha.”

Hvad er dit bedste råd til aspirerende queer-olympier?
“Jeg er ikke den bedste til at give råd, men jeg vil sige: Vær tro mod dig selv og find et godt støttesystem, der forstår dig fuldt ud. Tingene bliver nemmere, og livet giver dig faktisk, hvad du fortjener.”