Annonce

Sådan gør du dine materielle valg mere ansvarlige

Af ELLE Native, Annonce for Volvo Cars 17/02/2022
Vil du gerne handle og leve med omtanke for vores planet, men vil du stadig ikke give afkald på "det gode liv"? Så læs med her. Vi giver dig fem hacks til hverdagen, der gør at du stadig kan gå pænt klædt og drikke to-go kaffe med god samvittighed.

Lige meget hvor gerne vi ville agere komplet miljømæssigt ansvarligt i alt, hvad vi foretager os, er det alligevel en realitet, at vi er materielle mennesker i en forbrugsorienteret verden. Derfor er det for de flestes vedkommende umuligt at leve komplet CO2-neutralt, uden spild og uden indkøb. Medmindre man altså har lyst til at lege Alene i Vildmarken på daglig basis. Det kommer ikke til at ske.

Men bare fordi den ene yderlighed ikke er en mulighed, betyder det omvendt heller ikke, at du ikke kan være bevidst om de valg, du gør dig i din hverdag, og have omtanke for vores planet, når du køber ind, køber nyt og fragter dig selv (og dine genstande) fra A til B. Der er nemlig ingen, der siger, at du behøver trække i sivsko og lærredssække, leve af hjemmedyrkede altankassekartofler eller have dårlig samvittighed hver gang du køber en kaffe to-go eller bruger makeup. Du kan få det hele med, men med et ansvarligt twist. Det redder måske ikke verden nu og her, men alligevel gør dine valg en forskel i det store regnskab, hvor mange bække små som bekendt bliver til en stor å.

I galleriet nedenfor stiller vi skarpt på fem punkter i din hverdag; din garderobe, din transport, din mad, dit forbrug/smid ud forhold og din beauty-rutine.

Måske der er et punkt eller to du kan implementere i din hverdag?

Se? Det gode liv anno 2022, altså hvor convenience og hverdagsluksus forenes på en ansvarlig og fremtidsorienteret sti, er bestemt inden for rækkevidde, og det er faktisk ikke de store ting du skal lave om på i din hverdag, for at handle mere bevidst.

Og det bedste af det hele? Så snart du har fået de nye vaner implementeret, vil du sikkert ikke kunne mærke en forskel... Måske lige på nær, at du kan sove lidt bedre om natten.

Det er tankegangen hos Volvo, der vil give forbrugerne al den comfort og luksus, de er vant til og efterspørger, men samtidig have øje for at deres luksusbehov ikke er på bekostning af miljøet. Den nye Volvo C40 Recharge er kærlighedsbarnet mellem design og ansvarlighed, hvor der ikke er gået på kompromis i nogen lejr. Ikke nok med at den stilrene bilmodel lever 100% op til Volvos stolte designarv, så er den også 100% elektrisk, og kan dermed køre både i og udenfor byen, uden at bidrage negativt til CO2-aftrykket. Desuden har den anerkendte svenske bilproducent taget et skridt mod større ansvarlighed ved udelukkende at indrette bilen med et luksuriøst, vegansk alternativ til læder, fremstillet af af genanvendte PET-flasker, korkpropper fra vinindustrien og organiske materialer fra bæredygtige skovbrug i Sverige og Finland. Volvo C40 Recharge er den første bilmodel fra Volvo, der er designet fuldelektrisk og 100% læderfri.

Læs mere om Volvo C40 Recharge her.