Elles podcast
Foto: Lasse Lund
Karriere

Emili Sindlev og Josefine HJ i ELLEs podcast: “Lige meget hvad man laver, skal man da totalt meget owne det.”

af Christoffer Mygind Juul 31/10/2023
I det nye afsnit af ‘Klædt På’ fortæller de to influenter blandt andet om, hvordan det hele startede og hvordan de forsøger at tage ejerskab over influencertitlen.

Til dagligt inspirerer de tilsammen over to millioner følgere med hver deres stil, der har gjort dem til to af Danmarks allerstørste influenter.

Men de er også barndomsvenner. Emili Sindlev og Josefine Haaning Jensen, bedre kendt bare som Josefine HJ, kender nemlig hinanden helt tilbage fra dengang, de gik til dans sammen som 7-årige, og de er sammen månedens gæster i ELLEs podcast ‘Klædt På’.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mens de både vender nogle af tidens mest aktuelle nyheder og tendenser, lukker de os samtidig også ind i en typisk hverdag som influencer, fortæller om, hvordan det hele startede og deler deres overvejelser om, hvorfor det kan være så svært at tager ejerskab over titlen influencer.

For det er ikke altid lige til at forklare, hvad det egentlig er, man laver, når det stadig i dag kan virke fjernt for mange udefra. Og derfor plejer Emili Sindlev at lave en helt særlig sammenligning, hvis hun bliver bedt om at forklare, hvad hun laver i dag.'

"Jeg er både fotograf, redaktør, jeg er salgsperson, jeg er lidt af det hele”

“Helt tilbage til slut folkeskolen, var det min største drøm at arbejde på et magasin, hvilket jeg så også kom til, efter jeg var færdig på gymnasiet. Og i bund og grund, hvis jeg skal forklare folk, hvad jeg laver i dag, så siger jeg altid, at jeg er lidt mit eget modemagasin. Jeg er både fotograf, redaktør, jeg er salgsperson, jeg er lidt af det hele.”

Mens Emili Sindlev startede sit første job som assistent på det nu lukkede magasin Cover bare én uge efter at have afsluttet gymnasiet, drog Josefine Haaning Jensen over på den anden side af atlanten for at studere og samtidig påbegynde sit sabbathår.

Foto: Lasse Lund
Josefine Haaning Jensen og Emili Sindlev

Det var også her, hvor hendes rejse som influent for alvor begyndte.

“Efter gymnasiet var jeg et år i Los Angeles, hvor jeg læste Cad Cam (Softwaredesign red.) den ene halvdel af tiden og den anden halvdel, hyggede jeg mig bare. Den gang tænkte jeg ikke rigtig over Instagram eller sociale medier overhovedet. Jeg fik 20.000 følgere, og blev så kontaktet af Bloggers Delight, om jeg ville have en blog. Jeg vidste ikke rigtig, hvad jeg ville, så jeg tænkte “jeg tager et år og prøver det”. Et år senere havde jeg fået sådan noget 200.000 følgere. Og så voksede det bare og har fundet sin vej lige så stille,” fortæller Josefine Haaning Jensen.

Men selv om de i dag lever fuldtid af at dele videoer og billeder på deres sociale medier, og med henholdsvis 1,2 millioner følgere og over 800.000 følgere er succesfulde med det, er det alligevel ikke altid lige nemt at tage ejerskab over titlen som influent med de fordomme, der tit kan følge med.

Til spørgsmålet om, hvorvidt de er stolte af at sige, de arbejder som influenter og content creators, er svaret nemlig nej.

"Det er jo helt åndssvagt, man skal føle sig flov over det"

“Egentlig ikke rigtig. Det er man jo egentlig ikke, hvilket er totalt åndssvagt. Men jeg tror, jeg har været det. Men indenfor de sidste par år, også efter corona, er der kommet så mange influencere over hele verden. Nu er jeg lige kommet hjem fra L.A. og der er ikke et menneske, der ikke siger – specielt i USA – jeg er skuespiller, jeg er model, jeg er influencer, og man sidder bare og tænker “Åh gud, er det nu jeg også siger, jeg er influencer og content creator.” Det er jo helt åndssvagt, man skal føle sig flov over det. Lige meget, hvad man laver, skal man da totalt meget owne det,” siger Emili Sindlev.

Foto: Lasse Lund
Vært Mads Emil Grove Møller, Josefine Haaning Jensen og Emili Sindlev

Det melder Josefine Haaning Jensen sig enig i og uddyber:

“Det kommer også an på det forum, man er i. Man kan godt mærke, om det er nogle, der rent faktisk ikke helt forstår branchen eller om det er nogle, som bare ikke vil forstå det og bare synes, vi er sendt fra helvede, og at det ikke er seriøst, det vi laver.”

For det der med at blive grinet af er de to ikke ubekendte med. Det har dog ikke gået ud over særligt Emili Sindlevs tro på egne evner, som hun altid har haft selvtillid omkring.

“Min selvtillid omkring det, at jeg vidste, jeg kunne noget omkring mode, har jeg ikke været i tvivl om. Så kan det godt være, mit selvværd har været i bund, og folk ikke har troet på mig, men jeg har aldrig været i tvivl om det selv. [ …]. Det kan godt være, du griner af det, men bare vent og se.”

Lyt til det nyeste afsnit af ELLEs podcast ‘Klædt På’ på Spreaker her, eller find afsnittet der, hvor du normalt lytter til podcasts.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her