Foto: Klub Venus
Kærlighed

Her er sexlegetøjet, du gerne vil have i dit liv

af Christoffer Mygind Juul 7/01/2022
Wellness er meget end bare spaophold og ansigtsmasker. Det er også den nydelse, du giver dig selv og din krop. Vi har kigget nærmere på nogle af de danske brands, der i øjeblikket laver pleasure-produkter, der tager mere højde for kvindekroppen.

I mange år har onani-produkter som dildoer, satisfiers og vibratorer været præget af mainstreampornoens stigmatisering af den kvindelige orgasme og ikke mindst den skam, der ofte har været forbundet med lyst. Det har en række kvindelige, danske iværksættere sat fokus på med deres pleasure-produkter ved at skabe et sundere billede af, hvad sex, onani og selvkærlighed er og betyder.

Det nåede i går landsdækkende tv, da Melissa Hartelius deltog i programmet Løvens Hule med sin virksomhed Klub Venus og fik hele tre løver med sig ombord som investorer. Men hvem er der ellers på det danske marked? Vi har samlet fire danske virksomheder, der med deres produkter til sex og onani arbejder for at nedbryde tabuer forbundet med selvkærlighed.

1. Peech 


Måske du allerede er stødt på online-sexbutikken Peech, der sidste år også åbnede en fysisk butik på Guldbergsgade på Indre Nørrebro. Med alt fra lyserøde vibratorer til smukke glasdildoer ønsker Peech at nuancere opfattelsen af sexlegetøj, hvordan det kan bruges,  hvem det er til og samtidig udfordre de stereotyper, der er forbundet med seksualitet i en mission om at gøre sex langt mere inklusiv - og sjov - for alle parter.

2. Sitre 

Alt for lang tid har glidecreme været forbundet med skam. Det vil danske Sitre ændre på med en mere ærlig, inkluderende og holistisk tilgang til sex. Det vil de i første omgang forsøge med deres ‘sex gel’, der foruden at være produceret af 95% naturlige ingredienser også er designet til at pynte på dit natbord, så du stolt kan have den stående fremme og bruge den, så snart lysten og behovet indtræffer.

 

3. Venus Spejlet 

Venus Spejlet er et håndlavet intimspejl, der er produceret særligt til at nærstudere dit underliv for at komme tættere på din krop og lære den bedre at kende. Det lille spejl, der er modelleret efter store muslingeskaller, er skabt af Line Søndergaard, der med sit produkt ønsker bryde tabuer og skam omkring underlivet.

4. Klub Venus

Hos Klub Venus, der i går deltog i den nyeste sæson af Løvens Hule på DR, finder du ikke bare fine og farverige pleasure-produkter, men også en masse inspiration og guides til selvkærlighed og sex. Bag Klub Venus står 25-årige Melissa Hartelius, der gør en dyd ud af at skabe et trygt og fint univers, hvor åbenhed og nydelse er i fokus.