Cecilie Ingdal
Foto: Kavian Borhani
Agenda

Chefredaktør Cecilie Ingdal: “Det er vigtigt at kunne sige undskyld og lære af sine fejl”

af Christoffer Mygind Juul 12/10/2023
I anledning af ELLEs fødselsdag gæster ELLEs chefredaktør det nye afsnit af ELLEs podcast ‘Klædt På’ til en snak om de seneste 15 år i moden

Det er ikke så lidt, der er sket de seneste 15 år i samfundet, medierne og ikke mindst moden. Og er der en, der har været vidne til særligt sidstnævnte som udgangspunkt, er det ELLEs chefredaktør Cecilie Ingdal.

Derfor er det, i anledning af ELLEs 15-års fødselsdag, også ELLEs chefredaktør, der gæster Mads Emil Grove Møller i det nyeste afsnit af ELLEs podcast ‘Klædt På’.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her vender de to de seneste 15 år med alt, hvad der hører til af digital udvikling, tendenser, shitstorms og ikke mindst sjove anekdoter fra Cecilie Ingdals tid som chefredaktør. En rolle, som egentlig slet ikke lå i kortene for hende.

Med en baggrund indenfor jura var stien nemlig lagt andetsteds. Men med flere assistentjobs og praktikpladser i modebranchen gennem sit jurastudie, blev det alligevel den vej, der trak. Og da hun en dag fik sit livs opkald, måtte juraen vige for moden.

“Jeg blev kontaktet af Aller Media, som har licensen til ELLE, i tidernes morgen. De spurgte mig, om jeg havde lyst til at være med til at prøve at få ELLE til Danmark, og hvis det lykkes, om jeg havde lyst til at være chefredaktør. Og det var jo måske det vildeste opkald, jeg har fået i mit liv.”

Vært på 'Klædt På' Mads Emil Grove Møller og Cecilie Ingdal.

“Især fordi jeg jo faktisk er uddannet jurist, så det er jo noget helt andet, jeg egentlig havde forberedt mig på at skulle. Eller også har jeg altid forberedt mig på det her, jeg var bare ikke klar over det. Jeg har jo altid elsket mode – siden jeg var helt lille, har jeg nydt at klæde mig ud og klæde mig på på alle mulige måder. Så på den måde har det altid været en del af mit liv, men jeg valgte jo at læse jura. Men jeg tror ikke, jeg vidste eller tænkte over, at man kunne uddanne sig til at lave et modemagasin.”

Det at lave et modemagasin har dog ikke altid været lige til gennem dansk ELLEs levetid. Særligt i forhold til at skulle finde sit fodfæste i tider, der synes at være i forandring konstant. Det har givet flere udfordringer, som Cecilie Ingdal har stået midt i – både som chefredaktør og som privatperson.

“Det kan være rigtig, rigtig voldsomt at blive udråbt til nogle ting, som man slet ikke føler, man er og føle sig misforstået, uden at det skal lyde som om, jeg hælder vand ud af ørene, for det gør jeg ikke. Jeg står virkelig ved de fejl, som jeg også begår. Jeg mener jo også, det er vigtigt at kunne sige undskyld og kunne lære af dem. Hvis ikke vi kan det, så bliver vi aldrig bedre. Hvis vi udskammer alle, der begår fejl og ikke giver dem mulighed for på en eller anden måde at komme tilbage. Men der er også et arbejde, der ligger bagefter, som man så også skal være klar til at tage på sig.”

"Det handler rigtig meget om at turde tale om det"

Mens der de seneste 15 år er sket en hel del, er det for alvor inden for de seneste fem år, at udviklingen særligt i forhold til diversitet og inklusion har taget til. Det stiller langt større krav til virksomheder og medier både udadtil såvel som indadtil, hvor snakken om repræsentation fylder meget mere i maskinrummet, fortæller Cecilie Ingdal.

“Vi ser nogle forskellige ting og tænker mere over, hvad vi sender ud og sammensætter et magasin. Det gør vi, fordi noget af det – måske især i virkeligheden for mig – ikke kommer naturligt. Jeg er opdraget i en anden tid, en anden kultur i en lille provinsby, hvor billedet så anderledes ud, end det gør her midt i København, hvor vi sidder. Så der er mange ting, jeg har skulle lære. Jeg tror, hvis du gerne vil ændre noget, så må du lyse på det, holde fokus på det og tale om det. Og det gør vi. Vi taler rigtig meget om det.”

“Det handler rigtig meget om at turde tale om det. Turde sige, hvor man føler sig usikker. Der er rigtig mange, der gerne vil hjælpe og komme med deres besyv på det. Så vi har også allieret os med nogle mennesker, som ved bedre end os på nogle områder.”

Lyt til det nyeste afsnit af ‘Klædt På’ her eller find afsnittet der, hvor du lytter til dine podcasts.

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her