Foto: Anne Sofie Thorsen
Agenda

Anna Cecilie Philipp fik barn og byttede storby ud med provins: “Stilheden er kommet meget bag på mig”

af Christoffer Mygind Juul 19/05/2022
Da bolig-influent og butiksansat Anna Cecilie Philipp sammen med sin kæreste Jacob Nygaard og deres datter byttede storbylivet ud med en hverdag i Haderslev i Sønderjylland, var det et noget anderledes liv, der ventede dem.

De sidste mange år har de større byer som København, Aarhus og Aalborg oplevet stor tilflyttervækst. Men efter de sidste års nedlukninger, hvor hjemmearbejde og kvalitetstid røg højere op på prioriteringslisten for mange familier, er flere begyndt at søge ud af byerne. Så meget, at en ny undersøgelse foretaget af Home viser, at Københavns Kommune i 2021 oplevede den største procentdel af fraflyttede børnefamilier siden 2011.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

En af dem, der har valgt at flytte fra byen, er den 26-årige influent og butiksansatte Anna Cecilie Philipp, der står bag boligprofilen @annaceciliep på Instagram. Hun byttede tidligere i år sin og kærestens lejlighed på Nørrebro i København ud med et nyt hjem i deres fælles hjemby Haderslev.

Vi tog en snak med hende for at høre, hvorfor parret valgte at flytte tilbage til hjemstavnen, hvad den største omvæltning har været og hvad hun vil råde andre familier med lignende overvejelser til.

Du er flyttet fra København til Sønderjylland med din kæreste og datter. Hvorfor valgte I at flytte?
“Det gjorde vi egentlig, fordi vi begge to kommer herfra og havde et enormt stort savn til vores familier, der stadig bor her. Samtidig har vi en lille datter og venter et barn til august, så dem vil vi gerne give mulighed for at kunne være tæt på bedsteforældre, fætre og kusiner. For selvom vi er og var glade for byen, så sker der bare noget, når man får børn. Vi havde brug for noget ro omkring os, for det kan være svært, når både en selv og ens omgangskreds har en travl hverdag.”

Foto: Anne Sofie Thorsen

Udover sit arbejde i butikken Lohmann Store bruger Anna Cecilie Phillip en stor del af sin tid på sin Instgram, hvor hun har over 14.000 følgere.

Har du været på noget tidspunkt været i tvivl om at flytte?
“Vi har egentlig hele tiden været fast besluttede på, at vi ville flytte på et tidspunkt. Men det var først op til, at vi rent faktisk skulle flytte, at vi fandt ud af, at det her bare var det helt rigtige. Men selvfølgelig har der været tvivl. Jeg stod på en skillelinje i mit liv, hvor jeg ikke havde noget job i København og gerne ville købe et hus, men bestemt ikke havde råd til et i København. Så fandt vi et attraktivt hus i Haderslev lidt tilfældigt, kørte ned for at se på det og var helt vilde med det. Vi fik det ikke, men til gengæld fandt vi ud af, at hvis vi bare havde overvejet at flytte hertil for det hus, jamen så ville vi det jo gerne.”

Hvordan reagerede din omgangskreds i København på, at I skulle flytte så langt væk?
“De fleste af mine venner i byen kommer fra Haderslev, så det har givet god mening for dem, at vi har valgt at flytte tilbage. Når man kommer fra en lille by, så virker det på en måde meget naturligt at vende hjem igen. Men havde jeg ikke stået i samme situation med børn, så havde det måske set anderledes ud, for så ville prioriteringerne være anderledes. For inden børn har man været vant til at kunne lave spontane aftaler, men nu handler alt jo om planlægning alligevel. Så når vi har fri i weekenderne, er der intet, der holder os fra at tage en tur til København for at se dem, der bor der.”

Foto: Anne Sofie Thorsen

Haderslev er blandt andet kendt for sine charmerende, brostenbelagte gader og sin historiske domkirke fra 1270.

Hvordan har det været at flytte tilbage til Haderselv, nu med familie?
“Indtil nu har det været utrolig dejligt. En ting er, at her er en fysisk ro uden bystøj og larmende elementer. Noget andet er, at hverdagen har fået en anden ro over sig, hvor det hele ikke virker så forhastet. Jeg har fået et arbejde i en butik i Haderslev by, hvor jeg kan gå på et fornuftigt tidspunkt, så jeg ikke har travlt med at skulle hente min datter fra institution. Og så har min kæreste beholdt sit job i København med mulighed for at arbejde hjemmefra. Så der er mere fleksibilitet nu.”

Er der noget, der er kommet bag dig ved at flytte?
“Stilheden er kommet meget bag på mig. Det er virkelig en stor kontrast til storbyen, hvor der jo konstant er alle mulige lyde. Samtidig er det gået op for mig, hvor nemt tilgængeligt alt var i København, både spisesteder og supermarkeder – det var jeg ikke klar over før. Man kunne bare bestille noget fra Wolt når som helst,og man kunne løbe i Meny klokken 21.00. Det kan man ikke herovre, hvor alt lukker lidt tidligere og måske holder helt lukket om søndagen. Så på den måde har man ikke den samme mulighed for spontanitet her. Men på den anden side er det jo sjældent de vigtige ting, man mangler efter klokken 21.00.”

Om Anna Cecilie

Anna Cecilie Philipp er 26 år og arbejder i livsstilsforretningen Lohmann Store i Haderslev. Samtidig driver hun Instagram-profilen @annaceciliep med 14.000 følgere, hvor hun deler boliginspiration og beretninger fra sit liv som mor. Hun bor med kæresten Jacob sammen med parrets fælles datter Gudrun på godt halvandet år, som skal være storesøster til august.

Hvad savner du ved at bo i København?
“Jeg savner at kunne samle mine veninder spontant på vores lokale kaffebar. Men på den anden side har jeg også fundet ud af, at det jo ikke er kaffen, jeg savner mest, men pigerne og muligheden for at se dem. For det er også gået op for mig, hvor lidt jeg egentlig brugte byen til sidst, for både min kæreste og jeg nyder at være hjemme. Og jeg ved jo, jeg ser mine veninder, fordi de også har familie herovre og derfor kommer på besøg. Men jeg håber og tror, at flere af dem vender vejen hertil, for det er dejligt at kunne finde hjem igen.”

Foto: Anne Sofie Thorsen

Anna Cecilie Philipp og kæresten Jacob har fundet en stor og lækker lejlighed, indtil de finder de helt perfekte hus i området.

Hvad er det bedste ved at være flyttet til Haderslev?
“Roen og det nærvær vi har fået på en helt ny måde. Og det, at det har givet os meget mere frirum til alt det, vi gerne vil og drømmer om. Jacob er et stort naturmenneske, så her har han også meget nemmere ved for eksempel at tage på jagt med sin far. Og så er det dejligt at have muligheden for at invitere vores forældre til hverdagsmiddag.”

Hvad er dit bedste råd til unge forældre, som gerne vil flytte ud af byen, men måske tvivler?
“Lyt til din mavefornemmelse og tag udgangspunkt i jeres individuelle behov. Har du først og fremmest et afsavn til noget, du forbinder med ro og familie, så hold fast i den følelse. Det kan også være en idé at prøve at se et par år frem i forhold til, hvilken opvækst du ønsker at give dine børn – den faktor havde stor betydning for os, da vi begyndte at tale om at flytte. Og selvom du godt kan savne dine venner, så finder du ud af det.”

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-04-03/jacquemus-evt-med-buksen-til.jpg

Jakke, Jacquemus, 4.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/jacquemus.png

Jeans, Jacquemus, 3.170 kr.

Køb her
/2023-04-03/prada-option-i-sort-og-hvid.png

Hæle, Prada, 6.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/trine-tuxen2.png

Øreringe, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2023-04-03/antipast-hos-another-nue.png

Sokker, Antipast hos Another Nue, 330 kr.

Køb her
/2023-04-03/anthurium.png

Blomster, Blomster Bjarne, 128 kr.

Køb her
/2023-04-03/skall.png

Cardigan, Skall Studio, 2.900 kr.

Køb her
/2023-04-03/masterpiece-2-in-1-lash-wow-aben-002.png

Masterpiece 2 in 1 Lash Wow Mascara, Max Factor hos Matas, 150 kr.

Køb her
/2023-04-03/marni-2_0.jpg

Taske, Marni, 4.100 kr.

Køb her
/2023-04-03/macfy23_lockedkiss_lipcolour_doyenne_open_3000x3000.png

Locked Kiss Ink 24HR Lipcolour Doyenne, Mac hos Zalando, 270 kr.

Køb her
/2023-04-03/louise-roe-hos-bahne.png

Champagne glas, Louise Roe hos Bahne, 600 kr.

Køb her
/2023-04-03/aiayu.jpg

Skjorte, Aiayu, 1.300 kr.

Køb her
/2023-04-03/flatlist.png

Solbriller, Flatlist, 1.600 kr.

Køb her
/2023-04-03/honey_300122_06311.png

Cleanser, Honey, 280 kr.

Køb her
/2023-04-03/sea-home.png

Pude, Sea home, 1.280 kr.

Køb her