ELLE x Fiat 500 C sommerroadtrip: Rejseguide til Fyn og Ærø
Foto: ELLE Danmark
Annonce

ELLE x Fiat 500 C sommerroadtrip: Rejseguide til Fyn og Ærø

af Annonce 21/08/2017
Vi er noget til de sidste stops på vores ELLE x Fiat 500 C sommerroadtrip, som foregik i hele Danmark i juli måned. ELLEs Health Editor har samlet sine bedste rejsetips og feriebilleder til Fyn og Ærø, som du kan lade dig inspirere af, hvis du selv skal afsted...

I juli måned var ELLEs Project Manager & Health Editor Stephanie Bang på et fire uger langt ELLE x Fiat 500 c roadtrip rundt i det danske sommerland, hvor hun under hele turen kørte i en lille og rap rød Fiat 500 Cabriolet.

Turen havde over 15 stop, som hver især havde noget forskelligt at byde på, og ruten strækker sig helt fra Bornholm til Grenen i Skagen og inkluderer ø-hop som Vejrø, Ærø og Læsø.

Stephanie Bang nød på turens sidste del en uge på skønne Fyn, med et smut til Ærø, og efter en uge på Fyn med et enkelt ø-hop til Ærø, er vi ikke selv i tvivl om, at frasen "Fyn er fin" er sand. For Fyn er fin - rigtig fin endda.

Fra gammelt missionshotel i Svendborg til hyggelige Ærø, slotsophold i Gudme til dansk designhotel ved bøgeskoven – der var masser af oplevelser på Fyn, og under billedet kan du få alle Stephanies bedste tios til Fyn og Ærø.

Tekst: Health Editor, Stephanie Bang

1. stop: Svendborg - Hotel Stella Maris

Vi startede vores tur i Svendborg, hvor vi boede på det fine Hotel Stella Maris, der ligger med direkte udsyn til Svendborg Sund. At bo på Stella Maris er lidt ligesom at komme hjem. Der er højt til luftet, rart at være og hotellet har med sine 36 værelser den perfekte størrelse. Stella Maris var indtil 1. december 2011 Danmarks ældste missionshotel, men er i dag et hyggeligt moderne badehotel med fokus på at give deres gæster en gastronomisk oplevelse. Stella Maris er ’i familie’ med den Lollandske luksus-ø Vejrø, som vi besøgte tidligere på turen. Her dyrkes der økologisk landbrug, hvorfra Stella Maris får lækre grønne friske forsyninger fra ’egne marker’. Vi nød at sidde med havudsigt på terrassen på den store plæne, når vi skulle spise, hvad enten det var morgen, frokost eller middag. Flere gange dagligt sejler Ærø-færgen forbi.

Vores første dag på Fyn tilbragte vi i afslappende omgivelser på hotellet og sluttede af med en lang gåtur blandt markerne i Svendborg.

På anden dagen havde vi regn, så vi valgte at tage en køretur med start i Svendborg by, hvor vi spiste frokost på økologiske Øland, hvor vi fik veggiedeller, dagens salater og kaffe på mandelmælk - lige hvad vi havde brug for!

Efter vores frokost kørte vi forbi Valdemars Slot på Tåsinge, efterfulgt af et hurtigt stop ved Egeskov Slot – begge steder er et must at besøge, når du er på Fyn, for smukkere og grønnere omgivelser, skal du lede længe efter. Eftermiddagen blev tilbragt i Odense, hvor vi gik på opdagelse i byens fine, farverige byhuse og slog selvfølgelig også vejen forbi H.C. Andersens gamle hjem, som i dag er et museum.

Det var svært, at sige farvel til vores fine værelse på Stella Maris, men vi måtte videre til næste stop, nemlig Ærø.

2. stop: Ærø, Pension Vestergade 44

Takket være venner og bekendte havde vi store forventninger til vores besøg på Ærø. Sejlturen i det Sydfynske ø-hav er en flot tur, og når du kommer i land i Ærøskøbing på Ærø, bliver du straks ramt af deres hyggelige, lokale ø-stemning.

Vi checkede ind hos Susanna, der ejer og driver Pension Vestergade 44, som ligger kun 200 meter fra Ærøskøbing Havn. Det er et hus med hjerterum og historie, som går helt tilbage til år 1784. Vi skulle bo på et værelse navngivet ’Karnappen’, som havde en fin blå indretning. Huset har en smuk have, med mange hyggelige kroge, hvor du kan nyde en kop kaffe ved ankomst, eller blot hænge ud med en god bog i løbet af dit besøg.

Vi startede vores besøg med frokost på øens lokale café ’På Torvet’ efterfulgt af et besøg hos ’Den Gamle Købmandsgård’, hvor du kan købe alverdens lækkerier, som lokalproduceret Ærø Whisky og øl og en god kop kaffe. Derefter lejede vi cykler, så vi hurtigt og nemt kunne komme rundt på øen. Første stop var interiørbutikken ’Blåbærgården’, der ligger i landlige omgivelser, med hængebugsvin i baghaven. Derefter cyklede vi en smuk tur helt ud til spidsen langs vandet, hvor vi kom forbi de mange fine strandhuse. Da vi kom tilbage til Ærøskøbing spiste vi en stor is fra byens eftersigende bedste is-producent Aroma. Dagen endte med en aftendukkert, før vi blev forkælet med østers, muslinger og god hvidvin hos byens lokale fiskerestaurant beliggende i samme hus som is-butikken.

Ærø var en fantastisk oplevelse, som har efterladt et godt indtryk, der helt sikkert har fået os til at drømme om, at tilbringe mere tid på øen til næste sommer.

3. stop: Gudme, Broholm Slot

Broholm er en herregård, der ligger i Gudme på Sydfyn, hvis historie går helt tilbage til 1300-tallet. Slottet ligger i fine grønne omgivelser og er omringet af en stor voldgrav. I baghaven er vandet fyldt med åkander, og har du mod på det, er du velkommen til at tage en tur i slottes robåd. Her står også slottets museumsbygning, som rummer mere end 60.000 stykker flint fra Stenalderen, der står sirligt arrangeret efter type og tidsperiode på hylder, der rækker fra gulv til loft.

Det er en meget autentisk oplevelse, at besøge Broholm Slot, hvor du får indtrykket af, at stedet altid har set sådan ud. Indgangen til hovedbygningen sker gennem slottets høje tårn, hvor den originale vindeltrappe tager dig op til nogle af slottets store selskabslokaler, som i dag bliver brugt til fester. Forsætter du helt op rammer du den gamle børneetage, hvor slottets børn gennem flere generationer havde opholdstid med deres barnepiger. Det er nyt, at Broholm har åbnet op for den etage, og det var på en og samme tid både skræmmende og spændende, at gå på opdagelse i de gamle børneværelser. Værelserne står arrangeret med autentisk legetøj i form af dukker i fine kjoler, der til forveksling ligner rigtige mennesker, små drømmesenge og gyngeheste, tekøkkener med stel og enorme dukkehuse med miniaturemøbler. I stueetagen ligger de gamle stuer i forlængelse af hinanden, hvor du kan få serveret kaffe og kage i gamle møbler i fornemt selskab af slottets tidligere betydningsfulde beboere, som fremstår stolt på stuernes mange malerier. Rundt om slottet ligger ’Eventyrstien’, som udgør en flot rute til en gåtur langs voldgraven.

Om aftenen spiste vi middag i slottets restaurant, som ligger i den gamle forpagterbolig. Det er et køkken med fokus på gode Fynske råvarer, hvilket nemt kunne smages i aftenens tre serveringer. Slottet er ligeledes kendt for deres produktion af marmelade, sirup, syltede frugter og eddiker, som kan købes i slotsbutikken.

4. stop: Nyborg, Hotel Hesselet

Turens sidste stop blev nydt på det gamle danske designhotel Hotel Hesselet i Nyborg, som ligger i grønne omgivelser ved Bøgeskoven og med direkte udsyn til havet. Hvis du spørger dine forældre, om de kender Hotel Hesselet, så vil de helt sikkert sige ja. Hotellet åbnede i år 1967 opført som et eksempel på den tids klassisk dansk arkitektur, men med noget så fremmed som japanske referencer, på opfordring af hotellets ene stifter, købmand Kaj Wolhardt, som tilbragte det meste af sin tid i Tokyo. Det var et hotel, der dengang blev brugt til fine besøg, og den stemning har ikke helt forladt hotellet endnu, på trods af, at det i dag er sted, hvor alle er velkomne og hvor der er fokus på, at det skal være afslappende at komme på besøg.

Hotellet ligger med direkte udsyn til vandet med Storebælt i sigte – et, for vores vedkommende, fint symbol på, at turen nærmede sig sin afslutning, og inden længe ville gå hjem til Sjælland.

Vi ankom til hotellet tidligt om eftermiddagen, hvor vi blev checket ind i intet mindre en ’Prinsessesuiten’ – et hyggeligt hjørneværelse med havudsigt. Vi lagde besøget ud med, at gå en tur langs vandet, hvor et hurtigt dyp i havet fra hotellets badebro næsten ikke var til at modstå. På vores gåtur kom vi forbi restaurant Lieffroy, som vi havde modtaget mange anbefalinger om at skulle besøge, når vi kom til Fyn, men desværre var restauranten sommerlukket under vores ophold.

Senere på dagen blev vi forkælet med en tiltrængt massage i hotellets spa, som for alvor fik os til at slappe af. Om aftenen startede vi med et glas champagne på stranden, før vi gik til bords i restauranten, og blev forkælet med en lækker fire retters menu med gode vine.

På afrejsedagen vågnede vi tidligt til det der nok må siges, at vinde prisen som turens smukkeste lyserøde solopgang, som vi vist kan takke hotellets unikke beliggenhed for. Hotel Hesselet er underspillet luksus i fine og afslappende omgivelser, og udgjorde den perfekte afslutning for vores ELLE x Fiat 500 c roadtrip.

I galleriet har vi samlet en masse billeder og tips fra vores ophold på Fyn og Ærø.

Psst... Du kan se alle billeder fra turen og lade dig inspirere under #ELLExFiat500croadtrip på Instagram.

I samarbejde med Fiat 500 cabriolet