Opskrift: Vagtelæg med ristet sesam og timian
Foto: PR
Sundhed

Opskrift: Vagtelæg med ristet sesam og timian

af Pernille Hammershøj Madsen 17/10/2016
I denne uge vil vi dele en lækker opskrift på vagtelæg, som du kan servere som en snack. Det er selvfølgelig Anne Larsens nye kogebog ”Æg”, vi har fat i, som indeholder 75 forskellige opskrifter på, hvordan du kan bruge æg i din mad.

Anne Larsens kogebog ”Æg” udkom d. 30. september, og den madglade kogebogsforfatter har længe drømt om at udgive en kogebog, hvor æg er omdrejningspunktet. Æg er nemlig lette at få fat i, de er sunde, og så smager de godt og kan indgå i rigtig mange gode retter og sammenhænge. Tidligere var æg under mistanke for at forhøje kolesteroltallet, men den fordom blev for nyligt afvist af flere sundhedsforskere.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Opskrift: Sildemad fra Anne Larsens nye kogebog ”Æg”

Æggehviden er blandt andet rig på svovl, som er et vigtigt mineral, der især spiller en rolle for kroppens egen leverafgiftning og beskytter mod giftstoffer og bakterier og er essentiel for udvikling af bindevævet og hudens styrke. Du kan altså roligt lade dig inspirere af Anne Larsens opskrifter og spise æg hver dag, også uden det bliver kedeligt.

Denne uge deler vi Anne Larsens opskrift på en snack med vagtelæg, der passer rigtig godt til et glas rød vin:

Vagtelæg:

med ristet sesam og timian

Ingredienser til 12 æg der kan tilberedes 15 minutter:

- 12 vagtelæg

- 4 spsk. sesamfrø

- Et par kviste timian

- Valnøddeolie, anden nøddeolie

- Eller koldpresset rapsolie

Sådan gør du:

- Kog æggene i saltet vand i 3 minutter.

- Hæld rindende koldt vand over, og pil æggene. Det kan være nogle genstridige “bæster” at pille. Men faktisk så bruger jeg en lille spids saks lige til at åbne skallen med, og så går resten som en leg.

- Rist sesamfrø på en tør pande, bare ganske let. Skyl og pak timian ind i køkkenrulle. Nip bladene, og bland dem med de varme frø.

- Gnid æggene med olie, og vend dem i sesam og timian.

Anekdote fra Anne Larsen, forfatter til ’Æg’:

"En snack, hvad er det? Et mellemmåltid? Ja – det er er moderne udtryk for de små måltider, vi spiser uden for de tre hovedmåltider. Denne snack er helt klart en snack, der passer godt til et glas vin – hvid, rød, rosé eller, allerbedst, champagne. Den virker som en tiltrængt afveksling fra de evindelige ostesnacks og grøntsagsstave og chips. Ikke et ondt ord om nogen af delene. Hver ting til sin tid. Men vagtelæggene vinder stort i smag og næring."

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her