Opskrift: Glutenfri sandwichboller fra Urtekram
Sundhed

Opskrift: Glutenfri sandwichboller fra Urtekram

af Emilie Bech Zerlang 31/10/2016
Gode glutenfri boller, som alle kan lide! Hvem vil ikke gerne have opskriften på sådan nogle? ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, deler her opskriften på et par lækre af slagsen fra Urtekram og deres nye kogebog "Mere Smag - Hver dag".

I samarbejde med ELLE & Digs partnere:

Urtekram er klar med kogebogen ’Mere smag – Hver dag’, hvor formålet er at inspirere til en mere økologisk hverdag, hvor det velsmagende måltid og samværet med de nærmeste er præget af den omsorg, der ligger i at tilberede god mad, man kan mødes omkring.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

ELLEs Health Editor Stephanie Bang har udvalgt sine favoritter, og heriblandt finder du opskriften på de lækreste glutenfri sandwichboller, der er perfekte til madpakken, picnickurven eller bare som en lækker frokost.

Med opskriften på glutenfri sandwichboller fra Urtekrams kogebog 'Mere smag - Hver dag' behøver du ikke være den fødte bager. Bollerne er nemlig bagt med Urtekrams glutenfrie fiberbagemix, som gør det nemt i køkkenet. Der er dog kræset ekstra for den gode smag med flere frø og kerner, som både bidrager positivt til din mæthedsfornemmelse og fordøjelse.

Mhm, du finder opskriften lige her:

Ingredienser (10 stk.):

  • 20 g gær
  • 10 dl koldt vand
  • 1 pose glutenfri Fiberbagemix fra Urtekram
  • 3 tsk. salt
  • 2 spsk. agavesirup
  • 40 g græskarkerner
  • 50 g hørfrø

Fremgangsmåde:

  • Rør gæren ud i vandet, og tilsæt de øvrige in­gredienser. Ælt dejen sammen til en ensartet masse i ca. 6-8 min. Del dejen i 10 stykker. Form dem til rustikke boller med fugtige fingre, og sæt dem på en bageplade med ba­gepapir på. Læg et fugtigt klæde over, og lad dem hæve ved stuetemperatur i 4 timer.
  • Tænd for ovnen på 180 grader varmluft. Sæt pladen med bollerne ind i ovnen. Bag dem i 20-25 min. Lad dem køle af på en rist, og fyld bollerne med dit yndlingsfyld.
  • Bollerne holder sig fugtige i et par dage. Kom dem i en frysepose, når de er kølet helt af, og opbevar dem ved stuetemperatur, evt. i en brødkasse.

Psst… Den glutenfri bagemix kan erstattes af f.eks. 400 g havremel, 1 spsk. loppefrøskaller, 200 g glutenfrit mel (quinoamel, majsmel, rismel eller andet).

Kunne du tænke dig endnu flere opskrifter med lækre produkter fra Urtekram?

Mød Urtekram og få fingre i bogen til vores store læserevent ’ELLE & Dig’, der blev afholdt i København den 30. oktober og igen i Aarhus den 6. november. Her vil du kunne opleve en bred vifte af Urtekrams produkter, og blive guidet til hvordan du kan bruge dem i hverdagen til at skabe nye sunde livretter.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her