Opskrift fra bogen 'Hverdagsfavoritter': Veggiedeller med feta og soltørret tomat

Opskrift fra bogen 'Hverdagsfavoritter': Veggiedeller med feta og soltørret tomat
Foto: PR

Madbloggerne Stinna Guldmann Marker og Julie Bruun har netop udgivet deres nye bog ’Hverdagsfavoritter’. Her deler de over 100 lækre opskrifter på lækker og sund hverdagsmad. Få deres delikate opskrift på ’Veggiedeller med feta og soltørret tomat' fra den nye bog her.

Onsdag, 31. maj 2017 - 12:56 - af Josephine Jein

Du kender måske allerede madbloggerne Stinna Guldmann Marker og Julie Bruun fra deres blogs og Instagram, hvor de hver dag deler lækre og sunde opskrifter. Nu er de to piger gået sammen, og det er der kommet den inspirerende bog ’Hverdagsfavoritter’ ud af.

I bogen deler pigerne over 100 lækre opskrifter på nem og delikat hverdagsmad med sundhed i fokus. Om bogen siger de to piger selv:

”Det er altid smagen, der er i fokus – men kan vi gøre maden sundere hist og her, er det kun en bonus. Der skal dog være plads til lidt forkælelse, og derfor er der også chokolade i et par af de søde opskrifter. Vi tror på sund fornuft, men vi mener også, at der skal være plads til lidt hygge”.

Læs også: Opskrift fra bogen 'Hverdagsfavoritter': Chokobarer

Vi udvalgte tre opskrifter bogen, som vi gerne ville dele med dig. I sidste uge kunne du derfor få opskriften på ’Chokobarer’ og i forrige uge på ’Broccolisalat med peanutbutterdressing’. I denne uge er turen kommet til de lækre, vegetariske ’Veggiedeller med feta og soltørret tomat’, som du får opskriften på herunder.

'Hverdagsfavoritter' koster 330 kr. og kan købes her.

Veggiedeller med feta og soltørret tomat (2-3 personer)

Om opskriften siger Stinna:

”Som vegetar spiser jeg virkelig mange veggiedeller, og denne er min favoritopskrift. Jeg er vild med bønner, og i disse deller har jeg kombineret butterbeans med persille, fetaost og soltørrede tomater. Jeg spiser dem ofte til en salat eller som pålæg på brød – de er nemlig geniale til madpakken.”

Det skal du bruge

1 dåse butterbeans (kan erstattes af kikærter)

2 æg, str. M/L

1 håndfuld bredbladet persille

1 lille rødløg

1 fed hvidløg

1 tsk. salt

1 knsp. friskkværnet peber

50 g fetaost

3 spsk. havregryn

5 halve soltørrede tomater i olie

3 spsk. olie til stegning

Sådan gør du

Dræn bønnerne fra dåsen og kom dem i en blender sammen med æg. Blend det sammen til en glat konsistens og kom det i en skål. Hak persille og rødløg fint og pres hvidløget. Tilsæt det i skålen sammen med salt, peber, fetaost og havregryn. Hak de soltørrede tomater og rør dem i skålen.

Lad den nu stå i 10-15 minutter så massen kan samle sig. Opvarm lidt olie på en pande. Form veggiedellerne mellem hænderne, og steg dem ved middel varme til de er gyldne på begge sider.

ELLE nyhedsbrev

Læs mere om: