Raw banankage - få den lækreste opskrift her.
Foto: Julie Bruuns blog
Sundhed

Raw banankage - få den lækreste opskrift her

Af 0 6/11/2015
Det er fredag, og denne gang har Julie Bruun virkelig forkælet os med den vildeste raw banankage. Få opskriften lige her!

Madblogger- og kogebogsforfatter Julie Bruun har disket op med den flotteste raw banankage, som smager guddommeligt. Vi er vilde med den og er sikre på, at den bliver et hit blandt weekendens gæster. Opskriften passer til en stor springform, og der er nok til ca. 12 portioner. Klar, parat, bag!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge:

Bund

- 200 g mandler

- 20 bløde dadler

- En lille 1 tsk salt

Vaniljecreme

- 4 dl cashewnødder

- 3 spsk. agavesirup

- 1 lille tsk salt

- 1,5 dl mandelmælk eller kokosmælk

Bananlag

- 2,5 bananer

Chokoladelag

- 1,5 banan

- 15 dadler

- 3 spsk. kakao

- ¾ dl mandelmælk eller kokosmælk

Granola

- 200 g mandler

- 3 spsk. agavesirup

- Saften fra 1/3 appelsin

- Skallen fra 1 appelsin

Sådan gør du:

Bund

- Blend mandlerne til mel.

- Fjern stenene fra dadlerne og mos dem med en gaffel

- Bland dadler og mandelmel med salt og pres det ned i springformen

- Du kan eventuelt bage bunden i 10 minutter (så er den selvfølgelig ikke raw, men til gengæld bliver den lidt sprød og nøddesmagen fremhæves).

Vaniljecreme

- Blend cashewnødder til mel og bland med de resterende ingredienser. Hvis cremen er for tyk, så kom lidt mere mælk ved. Husk at smag den til med salt og sirup.

- Kom cashewlaget oven på bunden.

Bananlag

- Skær bananerne i skiver og kom dem oven på cashewlaget.

Chokoladelag

- Fjern stenene fra dadlerne og mos dem med en gaffel.

- Mos bananerne og bland dem sammen med dadlerne.

- Kom mosen i en blender og kør den sammen med med kakao og mælk.

- Hæld chokoladelaget over bananerne.

Granola

- Hak mandlerne groft og vend dem i sirup og appelsinsaft- og skal.

- Bag dem ved 42 grader i 10 timers tid. Alternativt i små 10 minutter ved 200 grader - så er den selvfølgelig ikke raw.

- Top kagen med granolaen.

Læs også: Opskrift på sunde snacks med chokolade og nødder

Og så har du den vildeste dessert til at forkæle dine gæster med. Velbekomme!

Psst...se flere af Julie Bruuns lækreste opskrifter i galleriet - bare klik på pilene eller 'swipe' dig igennem billederne.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her