Opskrift på lækker gulerodskage

Opskrift på en super lækker gulerodskage

Gulerodskage

Det er så skønt, når grøntsager kan bruges til noget knap så sundt engang imellem. Som eksempelvis at lave en lækker gulerodskage. Se her, hvordan du gør!

Tirsdag d. 25. september 2012 - af Mette Marie Lei

Her får du en nem og lækker gulerodskage-opskrift! Det er så skønt, når grøntsager kan bruges til noget knap så sundt en gang imellem. Som nu eksempelvis at lave en lækker gulderodskage.

Og så føles det syndige heller ikke helt så syndigt!
Måske er det derfor vi elsker gulerodskage.

Opskrift på gulerodskage:

Det skal du bruge
375 g revet gulerod
1 tsk vaniliesukker
4 æg
275 g mel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
300 g farin
2 dl olie
1 tsk natron
2 tsk kanel

Prøv også: Sund gulerodskage med glutefri topping

Sådan laver du gulerodskage
Opskrift: Først skal du blande farinen og olien, og derefter røres æggene i et ad gangen. Bland så mel, bagepulver, salt, kanel, natron og vanilie og sigt det i dejen til din gulerodskage.
Tilsæt derefter de revne gulerødder og hæld dejen til din gulerodskage i en smurt bradepande.
Din gulerodskage bages ved 175° i 50 minutter.

Derefter laver du en drønlækker glasur af 200 g flødeost, 2 spsk vand, 1 dl flormelis og 2 tsk citronsaft. Når den er lavet skal den smøres ud over din gulerodskage, som nu er klar til servering!

Vidste du at gulerodskagen stammer fra besættelsen under 2. verdenskrig? På grund af den store rationering af råvarer begyndte man i Danmark at lave "erstatningskager", der typisk bestod af grøntsager - som f.eks. gulerødder. 

Den gulerodskage vi i dag kender (og elsker) har dog ikke meget at gøre med den de spiste under krigen - vi mangler jo heldigvis hverken sukker eller flødeost!