Opskrift på lækker gulerodskage

Opskrift på lækker gulerodskage

Det er så skønt, når grøntsager kan bruges til noget knap så sundt engang imellem. Som eksempelvis at lave en lækker gulerodskage. Få opskriften på en af de bedste gulerodskager, vi kender her.

Tirsdag d. 25. september 2012 - af Mette Marie Lei

Her får du en nem og lækker gulerodskage-opskrift! Det er så skønt, når grøntsager kan bruges til noget knap så sundt en gang imellem. Som nu eksempelvis at lave en lækker gulderodskage.

Og så føles det syndige heller ikke helt så syndigt! Måske er det derfor vi elsker gulerodskage?

Få opskriften her:

Det skal du bruge:

  • 375 g revet gulerod
  • 1 tsk vaniliesukker
  • 4 æg
  • 275 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 300 g farin
  • 2 dl olie
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk kanel

Sådan gør du:

- Først skal du blande farinen og olien, og derefter røres æggene i et ad gangen.

- Bland så mel, bagepulver, salt, kanel, natron og vanilie og sigt det i dejen til din gulerodskage.

- Tilsæt derefter de revne gulerødder og hæld dejen til din gulerodskage i en smurt bradepande.

- Din gulerodskage bages ved 175° i 50 minutter.

Opskrift på glasuren: 

200 g flødeost, 2 spsk vand, 1 dl flormelis og 2 tsk citronsaft. Det hele blandes sammen til en glasur, som smøres ud over din gulerodskage

- Derefter er fin gulerodskage til til servering

Vidste du at gulerodskagen stammer fra besættelsen under 2. verdenskrig? På grund af den store rationering af råvarer begyndte man i Danmark at lave "erstatningskager", der typisk bestod af grøntsager - som f.eks. gulerødder. 

Den gulerodskage vi i dag kender (og elsker) har dog ikke meget at gøre med den, de spiste under krigen - for vi mangler jo heldigvis hverken sukker eller flødeost!