Peter Farago
Skønhed

'Reflexions' – en hyldestfilm til Chanels Rouge Coco

redigeret af Stine Braunschweig 21/04/2015
Den visionære fotografduo Peter Farago og Ingela Klemetz Farago har skabt en hyldestfilm til den ikoniske læbestift Rouge Coco. Se 'Reflexions', der er skabt i samarbejde med ELLE, her...

Tekst: Lisa Arnell

Fotografduoen Peter Farago og Ingela Klemetz Farago har i samarbejde med LLE skabt en hyldestfilm til den ikoniske læbestift Rouge Coco. I filmen Reflexions ses otte skandinaviske modeller i en drømmeverden med nogle af de i alt 29 farvenuance i fokus. Filmen vises eksklusivt på ELLEs hjemmesider i Norden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Peter og Ingela har tidligere skabt bogen Northern Women in Chanel, hvor de fotograferede 45 af de største modeller fra de nordiske og baltiske lande (blandt andre Freja Beha, som også var bogens forsidemodel) i nye og ældre kreationer fra Chanel. Billeder, der også blev udstillet på bl.a. Designmuseum Danmark. Vi bad Ingela og Peter om at fortælle om den nye hyldestfilm.

Læs også: Køb Chanel online for første gang med 'Coco Crush' lanceringen hos Net-A-Porter

Se kortfilmen Reflexions om Chanels Rouge Coco her:

Hvordan kom I i kontakt med Chanel?

"Vi lavede en modeserie med Chanel for nogle år siden, og de kunne lide vores måde at se på mode og billeder. Så fik vi muligheden for at lave vores bog Northern Women in Chanel med dem, som blev en 400 siders tyk bog samt en udstilling, som rejste rundt i verden. Vi fotograferede 46 modeserier til bogen, hvor vi havde et meget nært samarbejde og carte blanche til Chanels haute couture og pret a porter-arkiv. Det var en fantastisk oplevelse at tage del i og at se alle de historier, som modehuset har serveret til verden."

Læbestiften Rouge Coco er stjernen i filmen, hvad er den største udfordring, når man laver en film med et sådant fokus på en enkelt del af makeuppen?

"Vi har en kærlighedsaffære med beauty, og det eventyr som kan fortælles bag hvert eneste ansigt er interessant at trylle frem. Vi forsøger altid at udfordre os selv før hvert fotojob, at føle at vi udvikles og ikke gentager os selv, er noget, som vi lægger stor vægt på. Det var vældigt spændende at kunne arbejde med ansigtet i fokus og se hver lille muskel. At fange blikke og læber, som taler, i nærbilleder, var vældigt dynamisk. Skønhed har altid fortryllet mennesker, kunstnere og også os."

"Jeg elsker læbestift, og det er blandt det vigtigste i min garderobe," tilføjer Ingela.

Det er kun skandinaviske (og fantastiske) modeller med i filmen, hvordan valgte I dem?

"I denne film ville vi arbejde med de nye unge hotte modeller. Svenske Emmi Rappe og Hedvig Palm var netop kommet hjem fra fantastiske modeuger, både hjemme i Stockholm og de internationale. De var to af de hotteste modeller denne sæson, og de gik alle de store shows. Alle pigerne var helt utroligt dygtige, og de var utroligt gode til at tage historien til sig og forstå vores vision. Filmen handler om, hvordan vi spejler os i andre mennesker og i hinanden, både med beundring og misundelse."

Læs også: Shoppeguide: 10 skønne sommerkjoler

Du, Ingela, fik Årets hæderspris ved svensk ELLEs svar på ELLE Style Awards, nemlig ELLE-galan 2015. Hvad er essensen i mode ifølge dig?

"At altid være mig selv, jeg har aldrig haft et behov for at være offer for trends; det har skullet føles rigtigt for mig. Jeg har heller ikke haft et behov for at spejle mig i andre mennesker. Jeg forsøger altid at være sand mod mig selv."

Du er selv svensk. Hvad synes du er det mest spændende inden for svensk mode lige nu?

"Helt klart Acne. Vi kan virkelig godt lide deres udtryk."

I arbejder som par, hvad indebærer det?

"Vi trives med at være sammen døgnet rundt. Vores visioner om livet og arbejdet er som hånd i handske, og læderet føles stadig frisk og spændstigt..."

Er det vigtigt med en tydelig grænse mellem arbejde og privatliv?

"Nej, ikke for os."

Læs også: Få skønhedslooket: Pastel Perfect

I galleriet kan du se et par billeder fra kortfilmen og af fotografduoen Farago.

Psst... Brug pilene i galleriet eller 'swipe' dig igennem.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her