Signe Vilstrup
Skønhed

Beautyserie: Mød manden bag muserne, André Lundquist

redigeret af Stine Braunschweig 19/05/2015
Det er billedkunstner André Lundquist, der i samarbejde med fotograf Signe Vilstrup står bag dette seneste nummer af ELLEs helt enestående beautyserie, som har taget mange måneder at skabe. ELLE har talt med André Lundquist om værkernes tilblivelse, udfordringer, farver og kvinder.

Når sublime talenter mødes, opstår der magi. En ubeskrivelig magisk skønhed, som netop er at finde i den helt enestående beautyserie skabt af André Lundquist og Signe Vilstrup, der er at finde i det seneste nummer af ELLE, der er på ganden nu.

Her kan du møde billedkunstner André Lundquist til en snak om værkernes tilblivelse, udfordringer, farver og kvinder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Jennifer Lawrence er det nye ansigt for Dior Addict

Tekst: Maria Frederikke Munch // Billedkunstner: André Lundquist // Fotograf: Signe Vilstrup

"Jeg takkede Ja til ELLE-opgaven efter at have mødt Signe Vilstrup til en udstilling, jeg havde på Papirøen. Signe havde købt et af mine billeder, og vi faldt i snak om kunst, mode og de krydsninger, der kan opstå mellem forskellige medier. I kunsten findes der utallige eksempler på en opstået skønhed, når to eller flere kunstretninger krydser hinanden. Vi blev begge hurtigt tændt på ideen om at lave et fælles projekt – et møde mellem fotografiet og maleriet."

"Første spadestik var et moodboard, som Signe Vilstrup skabte med udgangspunkt i min malerpalet. Mine muser er altid fra 1920’erne, og med baggrund i det var modellens tøj inspireret af netop den tids Paris. Efter billederne var skudt, blev de printet i store formater, som jeg fik ud på mit atelier, og derefter skulle jeg så ’løfte’ alle de smukke ideer, vi i fællesskab havde skabt. Et af de vigtige elementer for mig var, at der skulle opstå en gråzone, hvor betragteren kunne blive i tvivl om, hvad der er foto, og hvad der er maleri."

Læs også: Få Julie Fagerholts bedste beautytips

"En af de større udfordringer i at skabe værkerne var, at kompositionen var givet på forhånd. I mit arbejde er det normalt mig selv, der skaber kompositionen og kvinderne, jeg maler. Men her var der både en komposition og et helt konkret udtryk at forholde sig til. Det er i sig selv et benspænd, men et benspænd jeg kom til at holde meget af, for så kunne jeg fokusere min kreativitet på andre punkter."

André Lundquist // Signe Vilstrup

"Jeg elsker mødet mellem farverne på lærredet. Jeg har gennem alle de år, jeg har arbejdet med billedkunst, opbygget en malerpalet, og de farver, som den indeholder, er selvfølgelig nogle, der står mit hjerte meget nær. Men inspirationen til at udvide min palet kommer mange steder fra. Det kan være fra modeverdenen, fra reklamer, fra arkitekturen, fra andre malerier og fotografier. Det kan være en gul cykel, som står op ad en grå mur, hvor sollyset gør farverne særligt smukke. For mig som kunstner er skønhed båret af min kærlighed til naturen og mennesket."

"Det lille drama i knopperne på træet, der er ved at springe ud, og de store følelser i kærlighed og i nærhed mellem mennesker. Men også i dualiteten. For der kan også være skønhed i et savn og i noget, der gør ondt. Man kan kalde en kvinde for ’naturligt skøn’, men for mig er det også det levede liv, der skaber hendes skønhed. De lag af erindringer og de myriader af historier, der rummes i hende."

Læs også: Nyt gæstesamarbejde: H&M x Balmain

"At jeg generelt portrætterer kvinder, har mange forskellige forklaringer. Kvinden står i mine billeder som repræsentant for dét at være menneske. Jeg tager ofte udgangspunkt i mine egne historier og stemninger og maler dem ind i hende. Det synes jeg godt, jeg kan gøre som mand. Jeg er med på den præmis, at kvinder og mænd til tider har forskellige måder at gå til livet på, men jeg tror, at vi som mennesker rummer en række grundfølelser, der ikke er bestemt af køn eller kultur."

"At jeg så elsker alle de facetter, der ligger i portrætteringen af kvinden, er selvfølgelig ikke uden betydning. Jeg synes, det er smukt at fornemme benenes form under en kjole, at kjolen kan have alverdens mønstre, at hendes hår kan sættes op, og at der i hendes lange hårstrå kan sidde fugle. Men hun er ikke et objekt for mig – hun bliver ikke sat til skue. Jeg maler hende med stor ømhed og lethed og lader hende stå i det øjeblik, fortællingen om livet rummer."

André Lundquist // Signe Vilstrup

Du kan se hele André Lundquists og Signe Vilstrups samarbejde til den eksklusive beautyserie i det seneste nummer af ELLE, der er på gaden nu.

Psst... I galleriet har vi samlet et udvalg af alt det, du udover den smukke beautyserie også kan opleve i Juni-nummeret. '

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her