Skønhed

5 alternativer til plastikkirurgi

af Anette Kristine Poulsen 26/08/2013
Skønhedsekspert Anette Kristine Poulsen har testeSkønhedsekspert Anette Kristine Poulsen har testet fem behandlinger, som er gode alternativer til botox og kosmetisk kirurgit fem behandlinger, der er fine alternativer til botox og kosmetisk kirurgi

I kølvandet på udglattende sprøjter spirer ambitiøse ansigtsbehandlinger. Med nåle, nap, stræk og massage er der opgradering og opstramning i udsigt, og er det ikke - hånden på huden - værd at overveje frem for kosmetisk paralysering? Hudekspert Anette Kristine Poulsen har testet fire nytænkende alternativer til de kunstige indgreb.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sug og sæt strøm til

Hvad: Hudopstrammende Eximia-behandlingHvor: Karma by Sultana i Hellerup og på Frederiksberg, Klinikkarma.dk
Pris: 690 kr.

Denne næsten barnligt sjove behandling føles, som om nogen med en dukkehus-støvsuger sætter mundstykket mod ansigtshuden og svupper den på plads, centimeter for centimeter. Eximia fungerer med strøm og er en kombination af bindevævsmassage, ultralyd og kollagenboostende radiobølger. Afsluttende drænage leder uheldige væskeophobninger væk. Så - rigtigt gættet - dette er ikke en ahhhbehandling, men til gengæld ser du resultater. Anbefalingen lyder på en mini-stime af fire-fem behandlinger for et wow-resultat.

Non-Tox

Hvad: Udglattende ansigtsmassage med akupunktur og kinesisk finishHvor: Amazing Space på d'Angleterre, København, og i Welcome Spa, Hellerup, Amazing-spa.dk
Pris: 775 kr.

Den anerkendte britiske akupunktør og reflexolog Sally Walker har været med til at skræddersy Amazing Spaces seneste treat: En hårdhændet lækkerhedsbehandling, der gennemarbejder hver en millimeter af ansigtet - officielt døbt 'Myorelaxant facelift' (som betyder muskelafspændende løft). Som tretrinsindsats er der først bindevævsmassage, derefter nåle: Én på toppen af mit hoved og ellers i ansigtet - i alt cirka 12 - som løsner spændinger, mens mine arme og hænder bliver masseret, inden den kølende afslutning: kinesiske jadestensmassage. Synligt afslappet i ansigtet (tak) lyder afskedsopfordringen til mig på opfølgende hjemmearbejde med udglattende A-vitaminplastre og små ampuller med udfyldende kollagen: 'Non Tox Wrinkle Reducing Kit', 525 kr.

Psst ... spørg efter Anita Falslund, som kan sit kram efter i mange arbejdsår at have haft hænderne i de kræsne kendte i Californien.

A.L.T.

Hvad: A.L.T. kunne lige så godt stå for 'ahh lækker tilstand', bortset fra at det så ikke ville dække over 'ansigtsløftningsteknik'. Det er en blid - som i søvndyssende blid - bindevævsmassage, der klapper huden på plads og blødgør linjer og skævheder i ansigtet.Hvor: Stanley Rosenberg Instituttet i Silkeborg og København
Pris: 750 kr.

Måske healer hun også en smule? I hvert fald er det hurtig nemt at føle sig som stuevarmt smør i hænderne på krops- og ansigtsterapeut Lise Pagh. For i 60 afslappende minutter klapper og trykker hun ansigtsmuskulaturen på plads, så spændinger løsnes, og ansigtet åbner sig op (tænk på børns åbne ansigter kontra voksnes, der kan ende stivnede i eget betræk). Og jo, hun kommer hele vejen rundt og bearbejder også spændingerne omkring øjnene, ettallet mellem brynene og linjerne rundt om munden (forbered dig på, at der også skal trykkes lidt inde i selve munden for at løsne op). Et komplet løft består af seks behandlinger med to-tre dages mellemrum, hvorefter resultatet kræver vedligeholdelse cirka en gang hver ottende uge.

Akupunktur mod rynker

Hvad: Kosmetisk ansigtsakupunkturHvor: Meditalklinik.dk
Pris: 600 kr.

'Dit tyggegummityggeri trækker alt nedad i ansigtet'. Sådan lyder den indledende velkomst fra akupunktør og fysioterapeut Nicolas Garner. Forud for behandlingen studerer han indgående mit ansigt og spørger ind til alt fra menstruationscyklus, til om jeg er typen, der fryser. Vi bliver enige om at gøre noget ved folden, der går fra næsebor til mundvig og faktisk videre ned til hagen (kinamandsskægget, du ved). Så lander nålene (ca. 20 stk.) smertefrit ved ankler, håndled, kraveben og i ansigtet efterfulgt af kinesisk urtemaske og ansigtsmassage med akupressurtryk. Groggy er vist den bedste betegnelse for, hvordan jeg har det, da behandlingen er overstået efter seks kvarter. Men spejlbilledet gør mig vågen, endda ret så brat. For folden i venstre side er nemlig næsten væk - højre side kræver mere arbejde, lyder det.

Op på nålene, så det ses!

Du kan kalde det stenalderversionen af laser - eller laser for de tøsedrengede. Men 'Needle roller', som i flæng ofte bliver kaldt Dermaroller, er ikke til at komme udenom, når det gælder hudfornyelse. Uden strøm og andet gejl mikro-perforerer rullen huden - altså laver små huller med fine akupunkturnåle. På den måde sætter du gang i hudens selvfornyelse og dermed kollagenproduktionen. Det er muligt at forbedre ar, strækmærker, pigmentpletter og rynker. Få professionel vejledning, før du ruller løs - eksempelvis hos Complete Me i København eller Caroline Bjerring i Vejle. Priser fra 800 kr.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her