Sådan bruger du din dyrebare tid bedst
Annonce

Sådan bruger du din dyrebare tid bedst

af Annonce 23/03/2017
Tid er noget af det dyrebareste, vi har. I sær i en tid, hvor vi gerne vil nå det hele, og ikke gå på kompromis med hverken arbejde, motion, familien eller veninderne. I samarbejde med Rado Watches har vi udformet fire tip til, hvoran du kan få mest muligt ud af din dyebare tid.

Vi har alle sammen prøvet det. At modtage - og sende sms'en: "Undskyld, jeg er fem minutter forsinket!", eller været nødt til at aflyse planer fordi tiden er skredet. Vi lever livet med 120 km. i timen og mangel på tid er hverdagskost for de fleste. Desværre. Og det på trods af at vi i Danmark er kendte for at være gode til af overholde tiden. Alligevel er der især én nation, der er verdensmestre i det med tid: Schweiz.

Schweizerne er kendte verden over for deres udførlige punktlighed, og derfor er det kun naturligt, at de også er bagmænd bag nogle af verdens mest anerkendte urbrands. Et af dem er Rado, der på fornemmeste vis forener den ædle schweiziske urkunst med moderne teknologi og materialer.

Netop grundet schweizerbrandets notoriske forhold til tid og præcision er det nærliggende at få de punktlige europæeres råd til, hvordan man får mest ud af sin tid i den situation, man befinder sig i. For det giver nemlig mentalt overskud og velvære at mestre tiden og nå det, man skal nå inden for den tid, man har til rådighed.

Rado peger på fire særlige situationer, der er typiske for den urbane forretningskvinde, og som er der, hvor man ved hjælp af få simple tip og småjusteringer kan sætte ind og optimere sin tid og skabe en fornemmelse af overskud.

· Transporttid, hvor man kan udnytte perioden til og fra arbejde eller studie, eller forretningsrejse til at samle tankerne

· Travle tider, hvor man skal være ekstra effektiv på studiet eller i løbet af arbejdsdagen

· Fokustid, hvor man skal bevare koncentrationen i åbne kontor- og studiemiljøer

· Fritid, hvor batterierne skal genoplades

1. Gør transporttiden til et behageligt frirum

Transport kan være en stressende affære, hvad enten det en kort tur til og fra arbejde, eller en længere rejse med fly. Udnyt tiden bedst muligt i stedet for at betragte den uundgåelige tid, det kræver for at komme fra A-Z, som noget der bare skal overstås. Du kan minimere følelsen af stress og jag, ved at bruge tiden på at samle tankerne og lukke verden lidt ude. Lad være med at planlægge 1000 ting, du skal nå i løbet af turen så som at svare på mails eller forberede præsentationer, for det er alligevel sjældent, at omstændighederne tillader, at du kan fordybe dig. Sæt i stedet din yndlingsplayliste i ørene og saml tankerne inde i dig selv. Det er nogle gange den bedste forberedelse, du kan give dig selv, og du vil opleve at du er meget mere afslappet, når du når din destination. Ved længere rejser er det desuden en god idé at holde makeuppen på et minimum, da mange alligevel trænger til et brush-up, når de når frem. Så spar de minutter du ville bruge på makeuppen inden, du tager afsted og hold dig til lidt mascara, en blush til kinderne og en god creme, og du er "fit for flying" uden at bruge unødvendig tid inden.

Foto: Rado

2. Hold energien oppe og vær effektiv, selv når du har travlt

På arbejdet står mange med følelsen af, at de skal være alle steder på én gang. Men selvom du står i en rolle, hvor mange er afhængige af dig, kan ingen være overalt hele tiden. Derfor er det vigtigt, at du selv lægger mærke til hvilke tidspunkter i løbet af dagen, du er mest produktiv, og aktivt sætter tid af i din kalender til at kunne arbejde intensivt og uforstyrret i denne periode. Hvis du arbejder med delte kalendersystemer, kan du med fordel "booke" dig selv ind i denne periode, så du på den måde er sikret, at du her kan sætte dig ned med dagens opgaver og får noget fra hånden, uden at blive booket ind til anden side. Desuden er det vigtigt, selv når du har allermest travlt, at give dig selv lidt luft - bogstaveligt talt! Træk stikket, tag frakken på og gå en tur rundt om bygningen og få ny frisk ilt til hjernen og forløs nogle af de højspændte endorfiner, der pulser i en travl krop. Lad mobilen blive på dit skrivebord og brug den korte gåtur til at samle tankerne, der myldrer. Når du kommer tilbage igen, så vælg at drikke te frem for kaffe, da koffeinen i kaffe kan være med til at tricke fornemmelsen af stress yderlige. Vælg i stedet te med ingefær, kardemomme, havtorn eller lavendel, der giver energi og samtidig virker afspændende.

Foto: Rado

3. Hold fokus og velvære i åbne kontormiljøer

Det kan være svært at koncentrere sig i åbne arbejdsmiljøer, hvor støjniveauet er højt, og mange mennesker hele tiden er i bevægelse og kommer ind og ud. For at mestre at fastholde koncentrationen er det en god idé at arbejde med sin egen evne til at fokusere indad og lukke omgivelserne ude. Der findes flere måder, at dyrke denne evne og en af dem er yoga, hvor man aktivt arbejder med at vende blikket indad. Læren kan med fordel anvendes, når man sidder i støjfyldte eller forstyrrende omgivelser, og skal koncentrere sig om dét, der ligger foran en. Hvis det er muligt for dig, der hvor du er, kan du også tænke over det tøj du har på. Gå efter ting der ikke er for stive, eller strammer, så du er mere fleksibel i dine siddestillinger, og kan sikre, at der er et frit flow af blod hele vejen rundt i kroppen. Husk at trække vejret helt ned i maven og ånd langsomt ud, når omgivelserne er ved at blive for intense, da det vil medvirke til en følelse af indre ro. For at optimere velvære i et travlt miljø, kan du også have en lækker håndcreme eller olie med beroligende duftnoter med dig, som du kan benytte i løbet af dagen og derved skabe din egen wellness-oase midt i hverdagens virvar.

Foto: Rado

4. Time out! Find tid til dig selv og genoplad batterierne

Det kan ofte være svært at finde energien til at gå ud efter "en af de dage". Men ved at lægge din smartphone fra dig og se ud i verden omkring dig, kan du faktisk komme langt og blive inspireret af den levende verden, der er omkring dig. Brug den tid du har til at gøre dig bedst muligt klar og fokuser på de små ting, der skal til for at tage dig fra kontormus til natteravn: Et forførende touch af læbestift. Et friskt pift parfume. Statement-øreringe... Det er de bittesmå ting, der gør hele forskellen, når looket skal forvandles fra dag til aften. Når du er ude, kan du med fordel vælge drinks, der er baserede på friske juicer og frugter med et højt indhold af opkvikkende vitaminer og antioxidanter så som granatæble eller sågar açai, fremfor vin, der kan have en sløvende effekt. Det er vigtigt at prioritere social tid, også selv om man har travlt, da en aften i selskab med dem, der kender dig allerbedst, vil booste din energi og dit selvværd og give dig fornyet overskud til at tackle hverdagen.

Foto: Rado

Se med i galleriet, og bliv inspireret af et udvalg af Rados modeller, der hjælper dig til at holde styr på tiden, hvor end du er: