Hilsen fra chefredaktricen: Mine karriere-heltinder
Foto: Sean McMenomy / PR
Mode

Hilsen fra chefredaktricen: Mine karriere-heltinder

af Kathrine Rahbek Lindholm Stentebjerg 31/08/2016
Torsdag d. 1. september lander det nye ELLE-magasin i butikkerne, og i denne måned ser vi nærmere på karriere-kvinder. Kvinder, der gør en kæmpe indsats og med benhårdt arbejde er lykkedes, også selvom de er snublet undervejs.

Tekst: Cecilie Ingdal

Der er cool karrierekvinder på agendaen i denne udgave af ELLE. Gennem de sidste otte år (ja, dansk ELLE fylder hele otte år i denne måned; helt nøjagtigt den 22. september) har vi mange gange haft netop karrierekvinder i fokus, ligesom vi udgave efter udgave gør os umage med at håndplukke stilfulde kvinder med kreative karrierer og noget på hjerte. Noget, som vi andre kan lære af. Kvinder, som med dedikation og benhårdt arbejde er lykkedes og har fundet fodfæste, også selv om de er snublet undervejs. Kvinder, som har truffet svære valg med barske konsekvenser, men som har haft en så stærk tro på sig selv, deres værdier og deres projekt, at de er fortsat ufortrødent mod målet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi har mødt kvinder, der efter en sorg, skilsmisse eller anden livskrise har fundet styrke og et sjældent mod til at lade karrieren tage en helt ny og spændende drejning. Og vi har mødt kvinder, som har skabt deres løbebane gennem en ambitiøs, målrettet karriereplan – måske endda allerede fra teenageårene.

Vi på ELLE har dyb respekt for hver og en af de kvinder, der deler små som store bidder af deres karriererejse med os. De inspirerer os, giver os stof til eftertanke eller måske et lille kærligt, tiltrængt puf.Jeg har på denne side indimeLLem delt små glimt af min karriere med jer – fra min tidlige modepassion opstod, da jeg som treårig satte min mor fra bestillingen og overtog stylingen af min lillebror, til mine første oplevelser med nogle af Danmarks dygtigste modefolk – som eksempelvis dengang jeg assisterede det kreative makkerpar Kim Grenaa og Uffe Buchard på en skydning på Gavnø Slot med en purung Lykke May.

Men en klar karriereplan har jeg aldrig haft. Ingredienserne i min karriere består især af en blanding af min modepassion, min konstante nysgerrighed og sult efter formidling, min fascination af (kreative) kvinders historier og min tro på, at vi sammen er stærkest. MEN at det har taget mig i modemagasinretningen, skyldes især to (karriere-)kvinder, som bl.a. har set noget af ovennævnte i mig.

Den ene mødte jeg som ung jurastuderende, hun var moderedaktør på det dengang nystartede Eurowoman, og hun inspirerede mig til at gøre alvor af mine modedrømme. Hun gav mig chancen for at snuse til en verden, som jeg kun havde læst om, og adgang til et netværk af kreative mennesker, som jeg stadig i dag omgiver mig med. Hun viste mig også, at med flid, passion, dedikation og god opførsel kommer man rigtig langt – også i modeverdenen.

Den anden headhuntede mig til stillingen som chefredaktør for ELLE inden opstarten i 2008. Hun har ikke alene uddannet mig i alt fra magasinopbygning til målgruppeforståelse og teammotivering; hun har især haft tillid til mig, bakket mig op og uddannet mig i at turde. At turde kaste mig ud på lidt dybere vand, end min natur tillader. Og så har hun levet med konsekvensen af, at hun ikke altid var enig med resultatet (dog sjældent i stilhed ...)

Som du vil kunne læse i kvindernes historier i månedens ELLE, kræver det selvfølgelig en kæmpe indsats fra dig selv at få den karriere, du drømmer om, men overse aldrig de mennesker, du møder på din vej, og som ser noget i dig. Uanset om de hjælper med et kærligt klap, velmenende råd eller måske et vovet jobtilbud. Så skal det nok gå – også selv om du ikke har din karriereplan hugget i sten. Endnu.

Foto: ELLE
Cecilie Ingdal signatur

Lad dig inspirere af Editor-In-Chief, Cecilie Ingdals oktober-favoritter i galleriet nedenfor...

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her