Asger Mortensen, Imaxtree, PR
Mode

Hilsen fra chefredaktricen: Cool Kate

af Cecilie Christiansen 4/05/2015
Det nye ELLE er på gaden, og chefredaktør Cecilie Christiansen introducerer her juninummeret, hvor blandt andre verdens største model Kate Moss er i centrum. Se også Cecilies juni-favoritter her.

Du er formentlig ikke et sekund i tvivl om, hvem jeg refererer til i titlen på denne leder. Måske er det billeder af en festivalklædt Kate i korte shorts og Hunter-gummistøvler, af en purung Kate kun iført et par stone-washed Calvin Klein-jeans og en bar Mark Wahlberg eller måske er det den nygifte fru Hince i sin bohemede John Galliano-brudekjole, du ser for dit indre.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Uanset er det honningfarvede ’jeg-er-næsten-lige-stået-ud-nogens-seng’-hår, de sexede mandeløjne, de misundelsesværdigt høje kindben, den minimalistiske makeup og den cool attitude stort set ens. Ligesom garderoben altid er et skødesløst miks af vintagefund, highstreet og highfashion. For Kate Moss er stilsikker – og har været det, siden hun for 27 år siden blev opdaget af modelbureauindehaveren Sarah Doukas i JFK-lufthavnen i New York.

Læs også: Design din egen #MYBIRDS sneaker hos Notabene

Og Kates stil er vel nok verdens mest kopierede. Så når hun hopper i et par Frame-jeans med svaj eller et par oversize Stella McCartney-solbriller, så synger kasseapparaterne – for pludselig ser alt andet end netop det snit eller den størrelse solbriller forkert ud, og vi er nødt til at gøre, som Kate dikterer. ELLEs Lotte Freddie har fulgt Kate Moss fra sidelinjen siden modeldebuten, og du kan godt glæde dig til at læse hendes portræt af den 41-årige stildronning og supermodel over dem alle.

Ud over mode har Moss i gennem årene flirtet ivrigt med musikken – især dem, der er noget ved den. Men det er ikke kun musikere og modeller, der går hånd i hånd (som Moss og Jamie Hince, David Bowie og Iman, Mick Jagger og Jerry Hall, Renée Toft Simonsen og John Taylor (og senere Thomas Helmig) eller Josephine Skriver og Alex DeLeon …), også musik og mode danner fast makkerpar, for vi har det med at gå klædt som de stemninger, vores musikvalg inspirerer til, hvad enten vi taler pop eller rock.

Læs også: Moden får en bæredygtig makeover

Du kan derfor i denne Udgave af ELLE ikke bare få inspiration til sommerens lækreste festivallook, men også møde 10 stilige danske sangerinder, der slår tonen an lige nu – ikke bare med deres aktuelle musik, men i lige så høj grad deres stil. Tag nu bare Medina, der selv skaber sit scenetøj – helt frem til minutterne op til, at hun skal på. For intet er tilfældigt, uanset om det handler om valget af festivalgummistøvler eller placeringen af pailletter … It’s fashion, baby!

Rigtig god læselyst,

Psst … ELLE har underskrevet Modebranchens Etiske Charter, som bl.a. forpligter os til at arbejde med modeller, der er fyldt 16 år, at servere sund og nærende kost på vores fotoskydninger og naturligvis at aflønne vores modeller. Læs mere på Modebranchensetiskecharter.dk.

I galleriet kan du se Cecilies juni-favoritter. Brug pilene eller 'swipe' dig igennem.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her