Her er de 3 nye danske bæredygtige kollektioner, du skal kende
Foto: PR
Mode

Her er de 3 nye danske bæredygtige kollektioner, du skal kende

af Kirstine Juhl 23/08/2017
Bæredygtige kollektioner er ikke kun gode for miljøet og for samvittigheden, men også vores garderober nyder godt af de grønne initiativer. Her er et kig på 3 nye, danske bæredygtige kollektioner.

Mode med omtanke har længe været på agendaen i en af vor tids største industrier, modeindustrien, og mange tøjbrands finder konstant nye måder at tænke bæredygtighed ind i deres kollektioner.

Tidligere i år lancerede det spanske mærke Mango deres ’Mango Committed’ kollektion, der blandt andet blev produceret i nabolandet Portugal. De bæredygtige materialer, som var nøje udvalgt til hvert enkelt stykke tøj, bestod for eksempel af nedbrudte bomuldsfibre, som blev genanvendt i nye, smukke styles. Også svenske H&M går langt ned af den miljørigtige vej med deres Conscious Collection, der altid får stor bevågenhed når genanvendt plastic og økologisk bomuld pludselig fremstår som skrædderstyede små hverdagsmesterværker.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 6 tips til bæredygtige modevalg

Herhjemme har dankse brands også længe gået forrest på den miljørigtige mission, blandt andet med ambitionen om, at opnå CO2 neutralitet i København inden år 2025, og de skærpede regler for affaldssortering i den enkelte husstand.

De grønne drømme giver også genklang i den danske modebranche, og vigtige spillere på den danske modescene har nu meldt sig aktivt ind i kampen.

Vero Moda, Gestuz og Sissel Edelbo har derfor alle lanceret bæredygtige kollektioner bestende af styles, der ikke blot får os til at se godt ud, men som også pudser den grønne glorie med en ordentlig gang organisk 'brasso' . Her er et nærmere kig på de tre individuelle kollektioner:

Vero Moda

Vero Moda kalder deres bæredygtige skridt mod en grønnere fremtid for ”Aware”, og kollektionen kombinerer en gennemført minimalisme med materialer, der alle har en historie. Vero Moda er bevidste om, at det er svært at ignorere det aftryk, modeindustrien generelt har på den verden vi lever i, og fortæller at kollektionen er et bevidst bud på hvordan de to umiddelbare modsættende verdener – modeindustrien og bæredygtighed – kan kombineres i en fælles indsats mod en bedre fremtid.

Artiklen fortsætter under billedet

Aware-kollektionen er derfor nem at style med andre items fra din eksisterende garderobe og tøjet sætter samtidig fokus på den vigtige klimakamp. Kollektionen kan købes online og i butikker.

Gestuz

Plastic flasker og blomsterprint er to nøgleord fra den bæredygtige kollektion fra Gestuz, der netop er lanceret online og i butikkerne. Mini kollektionen (bestående af 4 feminine styles), er alle produceret af fibre fra polyester, der stammer fra genbrugte plasticflasker. Det lyder en anelse futuristisk, men når man ser på kollektionen, får man pludselig øjnene op for hvordan plastic kan få et nyt, smukt liv i form af blomstrede kjoler og en nederdel. Kollektionen kan købes online og i butikker.

Læs også: Bæredygtige solbriller fra Kaibosh x A Question Of

Sissel Edelbo

Det sidste, bæredygtige danske skud på stammen, er designeren Sissel Edelbo, der har lanceret flotte, bæredygtige tees. Her kommer kvalitetsstemplet ’bæredygtighed’ fra fibre, som stammer fra træer, der så er genanvendte i de seje tees (’treehugger’ får en helt ny betydning!) Kollektionen består af tees, der kommer i de forskellige designs ”beyond”, ”club utopia” og ”we are all stardust” i farverne sart rosa, hvid og grå. De kan købes online lige her.

Se med i galleriet, hvor vi har samlet billeder af de tre kollektioner fra Vero Moda, Gestuz og Sissel Edelbo…

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her