Maikel Tawados og Peter Ingwersen
Mode

ELLE interviewer: Dansk Design Talent nomineret Maikel Tawadros og mentor

af Laura Marie Gotthardt 8/10/2015
500.000 kr. og et modeshow ved Copenhagen Fashion Week til januar står på højkant, når fire upcoming designere konkurrerer om Dansk Design Talent - Magasin Prisen 2015. ELLE har mødt nomineret designer Maikel Tawadros og hans mentor Peter Ingwersen til en snak om konkurrencen, samarbejdet, og hvad pengene skal bruges til, hvis Maikel vinder...

Dansk Design Talent løber af stablen den 22. oktober, hvor vinderen skal findes blandt fire upcoming designere, der i samarbejde med deres unikke mentor har kreeret en kollektion til en tildelt artist. ELLE har mødt nomineret designer Maikel Tawadros og hans mentor Peter Ingwersen til en snak om inspirationskilden Navneløs, arbejdsprocessen, og hvad den halve million skal bruges til, hvis Maikel vinder...

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tillykke med nomineringen ved Dansk Design Talent 2015. Hvad betyder det for dig at blive nomineret?

Maikel: Tak for det. Det betyder rigtig meget for mig at blive nomineret af en professionel jury bestående af dygtige og kompetente dommere i så fin en konkurrence, der vil kunne gøre en stor forskel for mig og mit firma.

Du er blevet tildelt Peter Ingwersen som mentor – hvordan kan du lære af ham?

Maikel: Peter har været ovenud fantastisk, provokerende, nytænkende og har en helt unik og international tilgang til mode og tendenser. I vores tilfælde har han skubbet mig ud i nogle omårder, som har gjort, at jeg har været nødt til at tænke ud af boksen og komme ud af min comfort-zone - mega angstprovokerende, men meget lærigt.

Hvorfor har du sagt ja til denne opgave som mentor for Maikel – hvad giver det dig?

Peter: Jeg har takket ja til at være mentor for Maikel for Magasin Prisen, da jeg først og fremmest gerne vil støtte Magasin Prisen. Det er stort og visionært at en fond går ind og støtter dansk mode. Danmark har jo mulighed for at øge vores BNP via at fostre talenter. Og her er Magasin Prisen en fantastisk støtte. Desuden har Danmark en lang tradition for design og specielt møbel- og modedesign har stadig en inspirerende fremtid.

Jeg valgte ikke Maikel. Maikel og jeg blev sat sammen af teamet bag Magasin Prisen. Når det så er sagt, var det et godt match. Det har givet mig indsigt i et menneske, som vil. Maikel vil være succesrig. Maikel vil være professionel. Maikel vil. Det har været en ære at møde et menneske ved et rent lykketræft og så få lov til at komme ind i hans univers. Og det er det samme med Magasin Prisen. Igen et lykketræf at få indsigt i hvad den pris og de nye talenter sammen kan udrette.

Hvordan er det at have en mentor, og hvordan arbejder I rent praktisk sammen?

Maikel: Det er meget specielt at få tildelt en mentor, da jeg pludselig skal stå til 'regnskab'. Jeg lytter til mig selv og min intuation og mærker altid efter indeni, når det gælder mit design. Men pludselig er der en, der har en mening til mig og mit design på både godt og ondt. Det er hårdt at få kritik, men nødvendigt. Jeg tror alle har godt af at få et los bagi en gang imellem.

Rent praktisk har vi holdt møder og gennemtænkt alt fra mit design, til min muse, til visionen omkring mit firma, og hvad jeg ønsker i fremtiden, mine forcer og svagheder. Men rent praktisk synes jeg, vi går ret godt i spænd, og jeg lytter meget til Peter, eftersom han er en af de få danskere, der rent faktisk har arbejdet og boet i udlandet, så han er den bedste rådgiver, man kan ønske sig.

Hvad er det med dine ord, der er unikt ved Maikels design?

Peter: Maikel har et stærkt og klart koncept, som han skal twiste til at passe til Navneløs. Her er det et spørgsmål om af få den mørke æstetik til at passe med en blid og smuk lyrisk sangerinde. Et paradoks på et plan, men også en gave for begge på et andet. Maikels designstrategi har taget udgangspunkt i pigebandet Runaways fra 70'erne. Denne epoke i clitrock er fundamental for alle designere, som har rock og en mørk æstetik som base. Og det er i det univers, Maikel har designet en unik kollektion til Navneløs. Poesi sat i kontrast til rock.

Hvem ville du selv have ønsket som din mentor i Maikels situation?

Peter: Jeg ville gerne have haft en kloning mellem Steve Jobs og Bernard Arnault.

Du har valgt Navneløs som din muse – hvad er dine tanker bag valget af muse, og hvad er du ellers inspireret af?

Maikel: Valget af Peter og Navneløs er truffet fra juryens side, men vi er alle blevet sat sammen, fordi vi matcher hinanden.

Navneløs er meget unikke i deres lyd - alt fra instrumenterne til Lins fantastiske, modne stemme. De indeholder en force, som er så kraftfuld og samtidig diskret. Meget som mit design og univers.

Inden Lin og jeg skulle mødes in real life, havde vi haft flere samtaler over sms og mail for at snakke om, hvad hun kunne lide, og hvad der er et no-go. Vi mødtes hos mig og allerede dér, lærte jeg at forstå Lin og hendes væsen. Lin har så mange facetter, hun mestrer både det bløde og det feminine konstra det rå og rebelske. Hun er mange ting: Lin er Lin, hun er også model-Lin hos Elite Models, og så er hun den smukke forsanger i Navneløs, som synger om kærlighed, at blive forladt osv. Og det var det, der inspirerede mig - at skabe en rå rock'n'roll slash grungy pige med slidte t-shirts, oversized boyish kjoler og playsuits kontra det ulta feminine i form af stramme, højtalede bukser og nederdele, men med udgangspunkt i det diskrete og underspillede.

Udover Lin som hovedinspiration faldt jeg over 70'er bandet The Runaways, som også inspirerede mig til hvilke tendenser, der passede til den stil og kollektion, jeg ville skabe til Lin.

Som erfaren i branchen, hvordan ville du investere de 500.000 for Maikel, hvis han vinder?

Peter: Jeg ville investere de 500.000 i virksomheden. Det er nok ikke en overraskelse. Jeg ville ikke få et nyt kontor. Eller nye computere. Eller en forlænget kaffepause.

Jeg ville investere i forretningens hjerte og måske hyre et par folk til at drive de mest væsentlige områder, som har direkte impact på bundlinjen.

Hvis du vinder, hvordan skal pengene bruges?

Maikel: Alle pengene skal ind i firmaet til videreudvikling af mine kollektioner og giver mig noget mere luft til det kreative, og jeg vil afholde et 'kæmpe' show, hvor der er meget større kapital end tidligere og gøre det helt unikt og meget personligt. Og så vil jeg kunne invitere både ind- og udenlandsk presse i et helt andet omfang end tidligere.

Læs også: Superbloggeren Man Repeller spottet i dansk design

Husk at din stemme tæller i samarbejde med et panel bestående af fagligt kompetente danske og internationale branchefolk og modespecialister - du kan stemme på din favorit lige HER og samtidig være med i lodtrækningen om en tur for to til Paris!

Se lookbook-billederne af Maikels Tawadros kollektion i samarbejde med Peter Ingwersen til artisten Navneløs i galleriet.

Psst...klik eller 'swipe dig igennem billederne.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her