Maria Gerhardt hyldes som årets kvindelige kulturikon ved Very Clicqout Award
Kultur

Årets kvindelige kulturikon hyldet ved Very Clicqout Award

af Emilie Bech Zerlang 25/11/2015
DJ, forfatter og københavnsk kulturtinde, Maria Gerhardt, har opnået stor anerkendelse for sine mange talenter - senest for sin hudløst ærlige skildring af et livsomvæltende sygdomsforløb. Derfor har hun netop modtaget prisen som årets kvindelige kulturpersonlighed ved Very Clicqout Award 2015.

DJ, forfatter og københavnsk kulturtinde, Maria Gerhardt, har gennem den seneste tid opnået stor anerkendelse for sine mange talenter - senest for sin hudløst ærlige skildring af et livsomvæltende sygdomsforløb og en meget stærk kærlighedshistorie i den anmelderroste debutroman ”Der Bor Hollywoodstjerner på Vejen”.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Derfor blev det også hende, der modtog prisen som årets kvindelige kulturpersonlighed ved Very Clicqout Award 2015, der hylder de danske kvinder, som har sat sit præg og gør en forskel på den danske kulturscene.

Se også: ELLE anbefaler: Marvels Jessica Jones

37-årige Maria Gerhardt blev kendt som en af de mest populære DJ’s i København (under sit DJ-alias Djuna Barnes). Sideløbende med karrieren som DJ har Maria også dyrket sit talent for at skrive, hvor hun senest har beskrivet sin kamp mod brystkræften samt for den meget stærke kærlighedshistorie "Der Bor Hollywoodstjerner på Vejen". Maria Gerhardt er netop nu aktuel med sin nye digtsamling ”Amagermesteren”, der netop er udkommet.

Man kan derfor roligt sige, at Maria Gerhardt om nogen har fortjent prisen som årets kvindelige kulturpersonlighed ved Very Clicqout Award 2015.

Se også: ELLE anbefaler | Josefin Öhrn + The Liberation

ELLEs chefredaktør, Cecilie Ingdal Christiansen, og digialredaktør, Laura Lawaetz, var med til prisoverrækkelsen og fangede efterfølgende en tydeligt rørt og meget taknemmelig Maria Gerhardt:

Hvad betyder det for dig at vinde lige netop denne pris?

"Det betyder mega meget! Jeg har været nomineret til flere priser igennem de seneste år, men sidst jeg vandt noget, var i år 2007 hvor jeg fandt en pris for "bedst klædte". Så det betyder virkelig meget for mig at vinde denne pris i dag. Og så synes jeg at, det er meget passende, ift . hvor meget champagne, jeg har drukket!"

Og ift prisens historie, med den 27-årige Madame Clicquot, der var banedbrydende for sin tid, hvordan er det at blive sammenlignet med hende?

"Det er en meget fin historie, en ung enke i 1800-tallet, der udviste et mod, der var helt unikt for hendes tid. Jeg er utroligt stolt over at blive anerkendt for, at jeg går mine egne veje".

Med din historie og ikke mindst din bog, inspirerer og motiverer du andre kvinder – på lige fod med Madame Clicquot. Hvad betyder det for dig?

"Jeg har jo været meget åben! Både igennem min bog, men også på de sociale medier. At det påvirker andre positivt, det er super fedt. Det er fedt at høre fra yngre kvinder med cancer, at det jeg gør, betyder noget".

Hvad har det givet dig selv at dele denne hårde tid - dels med bogen og dels igennem de sociale medier?

"Det har givet mig et frirum! De dage hvor jeg var helt oppustet i hovedet eller så mærkelig ud, og så tog en selfie og lagde den op, gjorde at jeg kunne vise verden, hvordan jeg så ud - før jeg mødte dem på gaden. Det gav en kontrol at vide at folk ikke snakkede. Eller fik et chok når de så mig. De vidste allerede, hvordan jeg så ud".

Har det samtidigt været et oprør mod Instagram, hvor vi netop er vant til at se alt igennem et filter?

"Helt klart. Jeg har altid været imod hele det her glansbillede af virkeligheden og al den selvfremstilling, som især yngre lider under. Jeg er ikke bange for også at vise, når det går dårligt. Men jeg elsker også at drømme. Min bog er derfor både meget realistisk, og så har den det her drømmende element, som jeg også mener er super vigtigt".

Fra hele ELLE-redaktionen skal der lyde et stort tillykke med den velfortjente pris til Maria Gerhardt!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her