H&M
ELLE AWARDS

Q&A med H&M - nomineret til 'Årets CSR-pris'

af Emilie Bech Zerlang 23/04/2015
H&M Conscious er nomineret til 'Årets CSR-pris' for deres Conscious Exclusive Collection 2014. En kollektion, der fik os til at stå i kø for at få fingrene i den ikke bare bæredygtige, men også enormt smukke kollektion. Vi har fanget H&M Conscious til en snak om bæredygtighed...

Som optakt til årets største modefest, ELLE Style Awards 2015, mandag den 4. maj i DR koncerthuset, har vi her på ELLE.dk fanget nogle af alle de nominerede til en lille Q&A.

En af de fornemme priser, der bliver uddelt til ELLE Style Awards 2015 er 'Årets CSR-pris'. Kategorien 'Årets CSR-pris' fokuserer på en modevirksomhed, der arbejder med eller skaber opmærksomhed omkring bæredygtighed, økologi og/eller social ansvarlighed på en sådan måde, at de formår at nå ud til den danske modeforbruger og bevidstgøre hende om, at vi har et valg.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: Hvem er 'Årets stilikon' - stem her!

Én af de nominerede i denne kategori er H&M Conscious for deres Conscious Exclusive Collection i 2014. En kollektion, der fik os til at stå i lange køer for at få fingrene i den ikke bare bæredygtige, men også utroligt smukke kollektion.

Vi har spurgt H&M Consious ind til begrebet bæredygtig mode, og hvorfor det er så vigtigt idag.

Hvorfor er det vigtigt, at vi køber bæredygtigt tøj?

Fordi vi som forbrugere har et medansvar i forhold til miljøet, og fordi vi har en mulighed for at gøre en forskel, igennem de valg vi træffer, når vi shopper. Hvis man f.eks. køber en T-shirt i økologisk bomuld spares der store mængder vand og CO2, og miljøet skånes fuldstændig for pesticider og kunstgødning. Der er stadig mange, som tror, at man er nødt til at gå på kompromis med enten design, kvalitet eller pris, hvis man vil købe bæredygtig mode, men sådan forholder det sig heldigvis ikke længere. I H&M vil vi gerne vise vores kunder, at bæredygtig mode kan være lækre varer i god kvalitet og til gode priser – og det er vores Conscious Exclusive-kollektioner et rigtig godt eksempel på.

På hvilken måde er tøj fra H&M bæredygtigt?

Vores Conscious-varer er både bæredygtige i forhold til de materialer, der anvendes og den måde, tøjet fremstilles på. Vi arbejder med mange forskellige typer bæredygtige materialer, f.eks. økologisk læder, økologisk silke, økologisk og genbrugt bomuld, Tencel og genbrugt uld, og vi udvider hele tiden vores sortiment af Conscious-varer, som kunderne kan kende på det grønne Conscious-hangtag, som sættes på varerne. Vi eksperimenterer også med nye bæredygtige materialer og mere miljøvenlige produktionsteknikker. I efteråret lancerede vi f.eks. en Conscious denim-kollektion med styles i genbrugt denim, hvor vi ved hjælp af nye produktionsmetoder brugte halvt så meget vand og elektricitet som ved produktionen af almindelig denim.

Udover at købe bæredygtigt tøj, er der så andet vi som forbrugere kan gøre mere bæredygtig, når det gælder tøj?

Ja, som forbruger kan man gøre en stor forskel for miljøet ved at være opmærksom på, hvordan man behandler sit tøj i det daglige. Hvis man f.eks. vasker sit tøj ved 30 grader i stedet for 60, bruger man 50% mindre energi – og tøjet bliver stadig rent. I H&M vil vi gerne hjælpe vores kunder med at forlænge tøjets levetid og samtidig skåne miljøet. Derfor har vi været med til at udvikle Clevercare-symbolet, som findes i alle vores varer og vejleder vores kunder i den bedste behandling af tøjet. Derudover kan man gøre en stor forskel ved at aflevere sit brugte tøj til genbrug eller genanvendelse og dermed give det nyt liv, når man ikke ønsker at bruge det længere. I dag ender tonsvis af tøj som affald, selvom op til 95% kan genbruges eller genanvendes, så der er et stort miljømæssigt potentiale i, hvis vi alle kan blive bedre til at se vores brugte tøj som en ressource fremfor affald. Man kan f.eks. aflevere sit brugte tøj til velgørenhed, eller i H&M hvor vi har lanceret H&M Garment Collecting. Med Garment Collecting tager vi imod brugt tøj og genanvender det, så intet går til spilde. Vi tager imod tøj fra alle brands og i en hvilken som helst stand, og som tak for donationen giver vi en voucher på 15% på en valgfri vare.

Se også: Her er alle de nominerede til ELLE Style Awards 2015

Kunne du tænke dig at komme med til årets modefest, ELLE Style Awards 2015? Så skynd dig at købe billet til dig og din veninde, mor, søster eller kollega - køb din billet til ELLE Style Awards 2015 her.

Vi har samlet hele H&M's Conscious Exclusive Collection fra 2014 i galleriet, så du kan få en gensyn med den smukke kollektion.

Psst... Brug pilene eller 'swipe' dig gennem galleriet!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her