Foto: PR
Annette Von Einem

"Jeg var den første, der designede et Flower Couture Show"

af Rose Maria Boelsmand 2/11/2017
Mød Danmarks blomsterdronning, Annette Von Einem, der i flere år har været kvinden bag de magiske blomsteruniverser til ELLE Style Awards.

Annette Von Einem er hele Danmarks blomsterdronning og har i flere år været kvinden bag de magiske blomsteruniverser, der spirrer, når ELLE Style Awards løber af stablen. Vi har talt med Annette Von Einem om hendes spændende arbejde med blomster, mode og kunst.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvordan opstod din interesse for blomster?

”Jeg har altid haft interesse for blomster, og det blev seriøst, da jeg som 14-årig startede i praktik hos den lokale blomsterforretning for at lure, hvordan det var at arbejde med blomster. Der var ingen tvivl: Jeg stortrivedes blandt blomster, og alle de kreative muligheder blomster rummer. Da jeg startede som selvstændig designer i 2001, var det helt sikkert, at jeg ikke skulle have butik, men et kreativt værksted,” siger Annette Von Einem.

Annette Von Einem fortæller, at hun startede med at stå i lære i sin lokale Interflora-butik, hvor hun bandt klassiske buketter, men at hendes arbejde i dag er præget af langt mere originalitet og kreativitet. Og selvom Annettes værksted fysisk har til huse på Frederiksberg, har Annette Von Einem hele verden som sin arbejdsplads, hvor hendes dragende blomsterkunst er i høj kurs. Annette specialiserer sig i hotel- og eventstyling, og underviser og skaber indhold til magasiner og sociale medier.

Gennem årerne har Annette Von Einem høstet adskillige priser, både herhjemme og internationalt, for sit blomstrende arbejde, og den flotte anerkendelse er bestemt også en af grundende til, at det netop er Annette Von Einem, ELLE har brugt som det kreative mastermind til de forførende og unikke blomsteruniverser, der hvert år er med til at sætte rammerne for ELLE Style Awards, hvor alt fra blomster til champagne er nøje udvalgte og er afstemt festens gennemførte tema.

Læs også: Video | Alle højdepunkterne fra ELLE Style Awards 2017

Og ELLE Style Awards er bestemt ikke eneste tilfælde, hvor Annette Von Einems blomster er vokset sammen med modeverdenen. Annette designer nemlig også unikke beklædningsgenstande og blomster-pieces, og som i 2011 kulminerede i blomster couture-show i København.

”Hvis jeg skal pinpointe ét højdepunkt i min karriere var at være den første i Norden, der designede et helt Flower Couture Show. Dette show skabt anerkendelse for mig, og åbnede det internationale blomstermarked for mig,” siger Annette Von Einem, der både har fået mange internationale opgaver og priser efter showet.

Der er ingen tvivl om at Annettes kreativitet er ægte, og som en sand kunstner finder hun inspiration i alt:

”Det kan være alt fra farvesammensætninger i en pakke sugerør i Netto til den vildeste haute couture kjole. Mode, kunst og arkitektur er selvsagt store inspirationskilder. Men selvfølgelig også sæsonens blomster, grene og planter,” fortæller Annette Von Einem, der også henter inspiration fra tidens største designere, når hun skaber sine organiske couture-kreationer og body-pieces i blomster.

Annette fortæller, at hun oplever at designerne i dag er modigere end nogensinde, og at de sociale medier har meget at sige i måden de kunstneriske områder smelter sammen på, og måden man kan lade sig inspirere på.

”De sociale medier bugner af spændende inspiration og teknologien åbner hele tiden nye muligheder for materialer, farver, strukturer og dermed nye former for design. Der er klart branche-afsmitning og vi inspireres af hinanden. Blomster har altid inspireret kunstnere og designere, og blomsterbranchen påvirkes helt klart også af modedesignerne.”

Det er tydeligt, at flere designere bruger blomster i højere grad end tidligere i deres universer og arbejder med blomster på store blomstervægge og i andre overraskende konstellationer, og som prints på tapeter, tørklæder og sko. Både Viktor& Rolf har dedikeret hele shows til blomster, og den nye Erdem x H&M kollektion tager blomsteruniverset til et helt nyt niveau. Men selvom blomster er som skabt til at skabe stemningsfulde universer og markere livets højdepunkter, så minder Annette om, at vi også husker blomster i hverdagen, da vi spørger, om der er noget i den måde vi bruger blomster på, som hun vil udfordre: ”… Måske vil jeg bare blot opfordre til, at vi glæder sig selv og andre med at købe nogle flere blomster i det daglige,” siger Annette.

Hvad er det næste projekt du skal i gang med?

”Jeg har så mange spændende opgaver i kalenderen resten af året og langt ind i 2019, men det jeg glæder mig allermeste til netop nu, er at komme i gang med julen. Jeg elsker at jule, og ikke mindst fordi vi arbejde med mange andre materialer end bare snitblomster, og vi giver den gas med gran, kogler, pynt og glimmer. I 2018 har vi vores store blomstermodeshow, og til maj er jeg inviteret to uger til Beijing, hvor jeg skal undervise på en fagskole, samt præsenterer et stort blomster-show for fagbrachen”.

Se hele Annettes smukke blomsterunivers folde sig ud i denne video, og lad dig inspirere af hendes kreative tilgang til blomsterkunst i galleriet nedenfor.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her