ELLE AWARDS

ELLE Style Awards: 8 højdepunkter fra aftenens taler

af Ida Assarsson 5/05/2015
Den sjoveste, mest overraskende og den allermest rørende tale? Se højdepunkterne fra aftenens takketaler, der særligt berettede om en kærlighed til både branchen og de mennesker, der både professionelt og privat støtter prismodtagernes kreative virke.

Det fransktegnede DR Koncerthus dannede ramme om årets ELLE Style Awards 2015, der som en hyldest til den danske modescene havde indbudt medie-, kultur- og modebranchens største navne til at præsentere de i alt 44 personligheder, der var nomineret i kategorier som Årets Stylist, Årets Modeformidler, Årets Uundgåelige og Årets Smykkebrand. Vi har samlet de største, sjoveste, mest rørende og mest overraskende øjeblikke fra de mange takketaler. Læs med her, se billeder af alle vinderne i galleriet og se hele showet torsdag den 7. maj kl 20.00 på Kanal 4.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Double Trouble – Anders Walter

Ikke alt er, som det umiddelbart synes, og ej heller til aftenens awardshow kunne de besøgende vide sig sikker på prismodtagernes egentlige tilstedeværelse. Som stedfortræder for sin Oscar-vindende tvillingebror, Anders Walter, gik sanger og guitarist Rasmus Walter på scenen og modtog prisen for Årets Mand - til forvirring for en stor del af aftenens publikum. ”Jeg er desværre ikke Anders Walter. Jeg er hans tvillingebror. Anders feder den i Hollywood, og her står jeg.”

Prisen blev overrakt af skuespillerinde, Iben Hjejle, som i øvrigt med masser af humor fortalte om den misundelse og 'chick fight' hun havde været udsat for i forbindelse med at skulle overrække lige netop denne pris ved ELLE Style Awards 2015.

Lige på falderebet – Alexandra Carl

Efter at have dokumenteret sin kunnen under et af aftenens tre modeshows fik sidste års vinder af prisen Årets Stylist, Alexandra Carl, atter en statuette: "Det er syret at stå her igen.(...) Tak til min mor, som lod mig lave mit første stylistjob som blot 17-årig, og tak til alle jer, der har ladet mig vokse og lege." En glad Alexandra måtte efter sin tale tilbage til mikrofonen: "Jeg må huske at takke min søster og min kæreste, som jeg glemte at takke sidste år", leede Alexandra Carl, der nu, for andet år i træk, kan kalde sig Årets Stylist.

En jysk, ung mand med fjerboa – Uffe Buchard

Modeformidler og kreativ chef, Uffe Buchard, lagde ikke skjul på sine jyske rødder, da han af tv-vært og tidligere baronesse, Caroline Fleming, modtog prisen som Årets Modeformidler. I et tilbageblik på sin karrieres begyndelse beskrev Uffe Buchard sig selv som en daværende ”jysk ung mand med fjerboa”, der nu, tyve år efter sin entré i modebranchen, måtte rette en særlig tak til ELLE, som ”i syv år har ladet mig boltre mig i svulstige ord såsom twerking.” Om den smukke statuette fra Lynggaard Copenhagen lød det: ”Jeg har altid gerne ville have noget smukt fra Lynggaard. Det har jeg nu, og jeg må derfor også have mig en kamin, så statuetten får sin rette plads.”

Rørt takkede årets modeformidler desuden sin samarbejdspartner, Kim Grenaa, som ”er min partner in crime – og min allerbedste ven,” og Uffe Buchard takkede desuden sin ”modemormor, Didder Rønlund" samt Lotte Freddie, "som ringer mig op, når hun finder stavefejl eller er uenig i mine udsagn." (...)

Læs et udvalg af Uffe Buchards ELLE-klummer her.

Friends forever – Saks Potts

Den unge, hædrede balletdanser, Alban Lendorf, kunne med glæde overrække prisen for Årets Uundgåelige til Cathrine Saks og Barbara Potts, der blandt andet står bag Saks Potts’ skønne pelse. Et par rørte piger modtog det velfortjente skulderklap med disse ord: ”Vi er glade, stolte og rørte over at være taget i betragtning til prisen for Årets Uundgåelige – og over at være i selskab med så dygtige og talentfulde mennesker." Skønt det kan synes som en hurtig succes, understregede pigerne, at deres rejse sammen "startede for 17 år siden, da vi i børnehaven lærte hinanden at kende, og siden da har vi været bedste veninder.”

Blandt de, der skulle takkes, var Barbara Potts forældre: ”Tak til min far, som har hjulpet os med alt det, vi ikke kan finde ud af”, berettede Barbara leende med henvisning til brandets økonomi.

En tak til branchen – Marianne Jensen

Overrakt af direktør for Unique Models, Jacqueline Friis-Mikkelsen, modtog en overvældet Marianne Jensen prisen som Årets Hårartist: ”Wow, tusind tak. Det er toppen, og jeg er helt shaky. Jeg er meget rørt, for hver gang, jeg har en opgave, forsøger jeg at løfte barren lidt højere, og det er netop blevet belønnet." (...) "Der skal lyde en stor tak til de af branchens folk, der har haft tålmodighed (...) – også når det tager tre timer at skabe den rette frisure.” Marianne Jensen rettede desuden en særlig tak til modellerne, "som altid er så søde og sjove at være sammen med - også selvom jeg kunne være mor til flere af jer."

En kærlighedserklæring – Mads Nørgaard Copenhagen

Arkitekt og tv-vært, Eva Harlou, præsenterede de nominerede i kategorien Årets Brand og overrakte statuetten til en glad Mads Nørgaard. Om glæden ved at vinde prisen som Årets Brand lød det: ”Tusind tak, det er virkelig optur. Jeg har lavet tøj i tredive år, så hvorfor står jeg mon her i dag? Jeg vælger at tro på, at det er fordi min pigekollektion, som har fået et ordentligt los, er blevet taget rigtig godt imod – det er fantastisk." (...) "Tak til ELLE, mine kunder og samarbejdspartnere, og tak til min søde, elskede Sille. Min største kærlighed, min kritiker; min bøddel, min muse. Tak for det.”

Historiefortælling om guld og kærlighed – Orit Elhanati

Skuespillerinderne Marie Tourell Søderberg og Marie Bach Hansen overrakte med glæde prisen for Årets Smykkebrand til guldsmed Orit Elhanati, som beæret tog imod den særlige anerkendelse: ”Jeg skal fokusere og ikke græde. Det mest naturlige for mig er jo at lave smykker og fortælle historier (...)." Orit Elhanati takkede ELLE Style Awards, juryen og sin mand: "Jeg elsker dig vanvittig højt. Jeg er … færdig.”

Husk, at du kan se ELLE Style Awards 2015 torsdag den 7. maj 2015 klokken 20.00 på Kanal 4.

En æresplads – Uffe Buchard og Kim Grenaa

ELLEs chefredaktrice, Cecilie Christiansen, kunne med glæde præsentere modtagerne af ELLE-prisen - en ærespris, der gives ELLE-redaktionen. Prisen gik til et makkerpar, der ”med en uovertruffen æstetisk sans” har sat deres unikke signaturer på den danske mode: Uffe Buchard og Kim Grenaa. Hånd i hånd med Uffe Buchard, lød det fra en overrasket og rørt Kim Grenaa: ”Jeg plejer at sige, at jeg ingen hobby har, men jeg har moden." (...) "Det betyder alt for mig at kunne modtage denne pris sammen med dig, Uffe.”

Uffe Buchard bød ind og henviste til sit ønske om en kaminhylde til de flotte statuetter: ”Mon der er plads til en kamin i Kims lille lortelejlighed?” Efter et grin og en pause måtte Uffe erkende en sjældenhed: ”Jeg er mundlam – måske er det godt for Danmark." Slutteligt takkede Uffe Buchard de mange samarbejdspartnere, der har været en stor del af Uffe og Kims 25 år i branchen.

Pssst... se hele ELLE Style Awards 2015 torsdag d. 7. maj kl 20.00 på Kanal 4.

Læs også: ELLE-redaktionen: Dét havde vi på

Se alle vinderne af ELLE Style Awards 2015 i galleriet - brug pilene eller 'swipe' for at se mere.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her