Min december: Cecilie Elisabeth Rudolph
Foto: Asger Mortensen
Interiør

Min december: Cecilie Elisabeth Rudolph

af Lise Charlotte Lehwald 22/12/2017
Julen er fuld af fester, forventninger og fine pakker – men hvad er det ellers, der gør, at december måned er helt speciel og en lille smule magisk? Følg med, når ELLE hver fredag i december møder en cool og inspirerende kvinde til en snak om juletraditioner, julepynt og gaverne, de drømmer om…

Julen er og bliver bare magisk! En højtid midt i vintermørket, hvor varme drikke, italienske julekager og glitrende grantræer lyser op og skaber stemning. Ekstra fint bliver det, når du med stjerner og skrøbelige julekugler lader julestemningen flytte ind i dit hjem og ikke mindst åbner dine døre for venner og familie. ELLE Decoration har i løbet af december mødt fem skønne kvinder, der fortæller, hvordan julen ser ud i deres univers.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I denne uge kan du møde tekstildesigner Cecilie Elisabeth Rudolph, hvis festlige ’CabarELLE’-print dannede baggrund for ELLE Style Awards 2017. Foruden fine print er Cecilie vild med julen, der skal fejres i fulde drag med familie, glitrende pynt og hjemmebagte småkager. Læs med her...

Har du noget særligt du altid gør i december?

Ja - alt hvad man kan sætte ’jul’ foran, forsøger jeg at gøre i december! Det er ikke kun fordi jeg hedder Rudolph, men jeg ELSKER ELSKER ELSKER virkelig december måned og alle de mange forberedelser, der er op til jul! Jeg har altid den længste to-do liste over særlige juleting, som jeg gerne vil nå at lave og gøre – fordi det er åh, så hyggeligt og fordi det er nødvendigt, for at kickstarte mit julehumør! Nu er jeg desværre ved at være så voksen, at forventningensglæden, som da man var barn, ikke kommer af sig selv, men må tvinges frem ved diverse julehygge –spredningsskabende påfund. Det skal dog siges, at det er sjældent, at jeg når bare halvdelen af min to-do-liste. December er al for kort, og jeg er mega tidsoptimist!

Hvilke traditioner er det ikke rigtig jul uden?

Der er mange dejlige minder og traditioner fra min barndom og min tid i London, som jeg stadig prøver at håndhæve. Dog er jeg (og heldigvis for min familie) blevet mere afslappet med alderen omkring traditioner, og jeg bliver heller ikke længere børnefornærmet, hvis juleaften ikke er præcis som den plejer. Samtidig elsker jeg også alle de nye traditioner, som min kæreste og jeg skaber sammen. Og så er julen i vores familie generelt fyldt med enormt meget lir, glimmer og glitter, så det er bestemt ikke traditionelt på den måde. Det er også blevet en tradition med vores utraditionelle julemarked! For andet år i træk har jeg været vært for et spektakulært og über-julet julemarked i mit studio. Det foregår i starten af december og er en travl, men også ekstremt hyggelig weekend, hvor jeg og dygtige kollegaer/venner/familie sælger vores kunst og håndværk.

Hvordan ser dit hjem ud når vi nærmer os den 24. decemer?

Der er dømt julestue – to the max! Der er en skøn blanding af eksotisk fake-jul og virkelig smuk gammel julepynt. Det er liret og overdådigt, med masser af pynt, blomster og gran, og her er kogende varmt af alle de mange tændte stearinlys. Julealbummet ”Vi lover hinanden” kører på repeat, og jeg er i gang (selvfølgelig, i sidste øjeblik) med at pakke alle mine gaver smukt ind. I år bliver temaet mit eget design; indpakningspapiret Filigran som jeg har lavet til butikken Stilleben. Køkkenet er sikkert også et stort rod – jeg plejer at have nogle nætter, hvor jeg hører julemusik og laver alt fra klejner til ingefærkager og skotsk shortbread.

Har du et stykke julepynt der altid kommer frem?

Et kalenderlys! Et lille, men hyggeligt juleindslag ved morgenbordet, som fik stor betydning for mig, da jeg boede i London og talte ned til at komme hjem til jul. Jeg måtte på jagt alle steder efter et kalenderlys, og da det er en dansk tradition, var det derfor nærmest umuligt at opstøve. Efter den oplevelse fik jeg folk hjemmefra til at tage et med til mig, når de kom på besøg i efteråret. Jeg har også et polsk juleslot lavet af glitrende karamelpapir, som jeg har fået af min mor, da jeg var lille, og en smuk samling af antikt julepynt, der altid kommer frem.

Læs også: Min december: Trine Kjær

Hvilke boligitems ønsker du dig til dit hjem i 2018?

Jeg ønsker mig virkelig meget en smuk lampefod, som passer til min nye lampeskærm af eget design. Min veninde har købt en antik og super sej lampefod på Lauritz.com - noget i den stil vil være fantastisk. Og så ønsker jeg mig altid kunst af forskellig slags både tekstil, keramik… Hjemme hos os, er vi ikke altid helt enige i hvor mange genstande hjemmet kan rumme eller hvor meget, der skal op på væggene, men jeg ønsker mig altså stadig foto kunst af Per Krogh. Og i øvrigt også at få ompolstret mine Kai Kristiansen spisebordsstole.

Psst... klik dig igennem galleriet for at se Cecilies ønsker...

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her