Mode

Lina Rafn

af Anne Langkilde 26/05/2009
Lina Rafn var i sidste uge vært ved Dansk Fashion Award. ELLE har sat Lina Rafn stævne og stillet hende nogle hurtige spørgsmål omkring mode og skønhed.

Hvem er din yndlingsdesigner?
Jeg er vældig glad for Wackerhaus, fordi hendes tøj på en eller anden måde bare sidder rigtig godt på mig og fordi det er lækre materialer og begavede snit. Det har både et skarpt look og nogle rigtig fine detaljer, som har enten humor eller klasse eller bare er smadder godt tænkt. Desuden har Spon Diogo lavet nogle skuldre, som jeg synes er
top fede.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvem er dit stilikon?
På en eller anden måde, vender jeg altid tilbage til Alexis fra Dollars. Der er en masse der er for meget og for stort, men jeg elsker, at det er voksent og power-dame-agtigt. Jeg får en fornemmelse af ro og styrke, når jeg tænker på det look. Jeg er nok lidt vild med sådan noget karikeret 80'er-overklasse. Jeg synes, det er enormt sexet.

Hvordan vil du beskrive din egen stil?
Hmm... Grafisk er nok et godt ord. Jeg elsker, når andre kan være sådan helt bohême-agtige, men det virker ikke for mig. For mig er klare, "hele" farver rigtig gode. Jeg bliver i godt humør af farverne i Basso & Brookes sommerkollektion. Jeg sætter på den ene side meget pris på komfort og kvalitet, men samtidig kan jeg heller ikke lade være at hoppe i en høj hæl og jeg elsker også at få lov at være helt galla-prinsesse-agtig, som jeg f.eks. kunne være det i X Factor i ny og næ.

Hvem har inspireret dig til dine mange fantastiske frisurer?
For nogle år siden, lavede vi (Infernal) en musikvideo, hvor en hårstylist var skyld i, at det meste af mit hår knækkede af bagefter. Det betød, at jeg i lang tid havde ekstensions. Mit hår er endelig tilbage i topform og kan sættes op på alle måder. Det er faktisk første gang i mit liv, jeg har så langt, sundt og tykt hår, så det skulle helt klart udnyttes. Når vi spiller med Infernal er der meget fysisk aktivitet, så det er begrænset, hvad vi kan med mit hår, men i X Factor skulle jeg jo bare stå, gå og sidde, så der kunne vi virkelig
give den gas. Derfor klippede jeg billeder ud af alle de ting, jeg synes kunne være sjove at lave. Kenny Aleksandr, som satte mit hår var hurtig til selv at byde ind med idéer og så kom vi vist til at køre hinanden lidt op. Jeg synes nu faktisk, at langt de fleste af frisurerne var små kunstværker, men stadig på en smagfuld måde.

Når du tænker tilbage I tiden, hvilken periode synes du har været den fedeste og den værste rent modemæssigt i dit liv? Er der en trend, som du håber aldrig kommer igen?
Jeg synes ikke sen-90'erne var så fede for mig. Der gik lidt for meget techno i den med Buffalos og assymetrisk hår i gakkede farver. Jeg var aldrig selv med på den, men jeg må erkende, at mange af Infernals fans fra den tid, de bar benvarmere af kunstig pels i pang-farver. Den "trend" må gerne forsvinde og aldrig se dagens lys igen. Til gengæld
var der mange ting i de tidlige 90-ere, som jeg stadig synes godt om. Faktisk kan jeg godt lide looket af en enkel bodystocking og et par velsiddende jeans med de rigtige sko og en fed jakke. Der er noget eksklusivt over et så clean og underspillet og afslappet look. Acne og Wonhundred (og masser af andre) har genfortolket den stil rigtig lækkert og begavet i de seneste sæsoner og jeg kan mærke, at dengang som nu, så virker det for mig.

Favoritting i garderoben lige nu?
Uhh... Den står imellem mine smukke Kharisma-øreringe i guld med brillanter, som jeg har fået i gave, mine fabelagtige Nicholas Kirkwood skoletter i sort og en stor, løs hvid skjorte, jeg har stjålet fra min kæreste. Sidstnævnte er så 80'er-90'er-fed, at jeg synes jeg vasker den ustandseligt. Den går til en stram nederdel eller som løs, åben overdel over en body eller som en slags kjole med et fedt bælte. Jeg tror jeg har lavet de første 20 look ud af den. Han kan lige vove på at tro, at han skal have den tilbage! Eller nej!
Faktisk er det et par vintage Valentino solbriller i rød og guld! Jeg fandt dem i Naq og han ville nærmest ikke sælge mig dem, fordi de er så fede. Jeg vil skyde på, de er fra 80'erne, for de er mega opkørte, men kvaliteten er super, super god og de er aldrig blevet brugt. Før nu, altså.

Hvad skal du helt sikkert købe til din sommergarderobe?
Jeg vil rigtig gerne have en fed halskæde. Sådan en stor afrikansk- agtig en. Det kunne godt være noget fra Monies. Jeg har ikke helt fundet den perfekte endnu, men den skal være et stykke kunst, som gør et hjem fra stranden-look til et aften-look.

Yndlings-shoppeby?
Det ville være nemt at sige NYC, fordi der kan man få alt, men faktisk er jeg gladest for at shoppe i København. Jeg ved præcis hvor jeg skal lede og jeg synes, vi har så ufattelig meget at byde på designmæssigt i Danmark lige nu. Jeg elsker, at så mange talentfulde designere laver tøj i god kvalitet og med rigtig meget kant og intellekt bag - og så til overkommelige priser.

Bedste Butik?
Det synes jeg nærmest er umuligt at sige. Jeg synes Mensch har lækre ting og rigtig sød betjening, hvis jeg skal nævne noget i den retning. Samtidig er jeg bestemt også fan af high-street butikkerne og så kan jeg jo ikke nægte, at jeg elsker A Pair og Kassandra. Jeg bliver altså bare i bedre humør, når jeg køber et par smukke stiletter.

Musthave-skønhedsprodukt?
Sense by Charlotte Rachlin ansigtssæbe. Jeg har aldrig haft bedre hud. Jeg ville have svoret, at jeg aldrig ville bruge en sæbe - altså sådan en "bar" eller hvad man kalder det, men for mig har det betydet, at min hud overhovedet ikke gør vrøvl. Det er fantastisk.

Hvad har du altid i tasken?
Jeg har altid tandpasta, tandbørste, et lækkert spænde til håret og en mini-mascara fra Dior. Uanset hvad der sker, så er jeg ikke helt fortabt med de ting i tasken. Selvfølgelig har jeg også min pung, mine nøgler og min kalender. Og så min iPod. Musik skal der til.

Dit bedste skønhedstip?
Tro på det! Hvis du bestemmer dig for at elske dig selv og det, du har, så vil andre også elske dig og det. Og i den mere klassiske afdeling: Hvis du vil have et naturligt og alligevel ensartet look på din ansigtshud, så er det en fed ting at blande concealer med dagcreme og bruge det som foundation. Det er lettere at fordele uden at det
bliver "malet", når der er blandet op med en farveløs creme.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her